Elementi umetne inteligence so že vključeni v delovne procese

Namesto enostavnih operacij, ki so bile v preteklosti opravljene ročno, se tehnologija uporablja za avtomatizacijo teh procesov.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

S spremembami v poslovnih procesih, ki jih prinašajo avtomatizacija, digitalizacija in umetna inteligenca, se spreminjajo znanje in veščine, ki jih morajo imeti zaposleni, hkrati nekatera delovna mesta izginjajo in nastajajo nova. V treh podjetjih, Plastiki Skaza, Elesu, in T2, smo preverili, na katerih področjih zaznavajo največje potrebe po novem znanju in kakšna je njihova strategija na področju usposabljanja kadra.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.