Dva bohinjska hotela na javni dražbi

Po dolgoletnem propadanju nekaterih bohinjskih hotelov se sedaj kaže priložnost za vstop novega investitorja v bohinjski turizem. Za 10. marec je namreč na radovljiškem okrajnem sodišču razpisana javna dražba za hotel Bellevue in hostel Pod Voglom, ki sta v lasti Jakopinove družbe Finadria. Izklicni ceni sta 610.000 oziroma 800.000 evrov.
Fotografija: Jure Eržen
Odpri galerijo
Jure Eržen

Sklop hostla Pod Voglom s pripadajočo depandanso Rodica v Ribčevem Lazu ob Bohinjskem jezeru je ocenjen na skoraj 1,1 milijona evrov, izklicna cena na dražbi pa je postavljena na 800.000 evrov. Za hotel Bellevue s pripadajočo depandanso Savica, prav tako v Ribčevem Lazu v bližini jezera, pa je ocenjena vrednost 860.000 evrov, prodajna cena pa 610.000 evrov.

Bohinjski župan Franc Kramar je zadovoljen, da so se zadeve vendarle začele odvijati. "Konec koncev to daje neko upanje, da bo hotela kupil nekdo, ki bo resen investitor in ki bo pristopil k obnovi, ki si jo hotela zaslužita, Bellevue, ki že dolgo propada, pa tudi nujno potrebuje," pravi Kramar, ki je ob tem ponovno naslovil poziv na državo glede reševanja problematike bohinjskih hotelov.

"Glede na to, da občina s tako velikimi sredstvi ne razpolaga, sem predlagal gospodarskemu ministrstvu, da nastopi na dražbi in odkupi hotela, mi pa smo kot občina pripravljeni hotela vzeti v upravljanje oziroma najem oziroma najti nekoga, ki bo resen investitor," je dejal Kramar, ki je prepričan, da bi tako rešili vsaj ta dva bohinjska hotela. Poziva pa tudi k rešitvi problematike hotelov Zlatorog, Bohinj in Ski na Voglu.

Dražba za hotela Bellevue in Pod Voglom je posledica izvršbe, ki jo je zoper družbo Finadria vložil Adriatic Slovenica zaradi 1,64 milijona evrov dolga. Kot je za STA povedal lastnik Finadrie Japec Jakopin, nekdanji prvi mož Seawaya, sta bila njegova bohinjska hotela garancija v Seawayevi zgodbi.

Pred leti je Jakopin načrtoval celovito adaptacijo nekdaj prestižnega hotela Bellevue, po kateri bi bil to petzvezdični hotel z bazenom in vso drugo potrebno dodatno ponudbo, kar bi skupaj stalo med osem in deset milijonov evrov. Vendar so Jakopinovi načrti padli v vodo zaradi težav v Seawayu.

Več iz rubrike

aktualno

V Veliki Britaniji kmalu poskusna uvedba štiridnevnega delovnika

V okviru pilotnega projekta bo 30 britanskih podjetij uvedlo preizkusni štiridnevni delovni teden. Delavci bodo pri tem obdržali polno plačo.

aktualno

Spremembe pri igrah na srečo pripravljene na potrditev

Pripravljen je predlog novele zakona o igrah na srečo, ki med drugim prinaša delno liberalizacijo tega področja ter spremembe pri dodeljevanju koncesij.

aktualno

World Economic Forum: EU o mikročipih, Rusiji in zaupanju

Na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) sta o namerah Evropske unije in Nemčije spregovorila predsednica Evropske komisije in novi nemški kancler.

aktualno

World Economic Forum: Dostopnost do interneta za revnejše države

Veterani iz industrije so na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) razpravljali o dostopnosti do interneta za revnejše države.

Komentarji: