DUTB uspešno prodal prvih 56 stanovanj v Celovških dvorih

Nov sklop 51 stanovanj bo kupcem na voljo v sredini januarja 2017, preostalih 119 stanovanj in poslovni prostori pa v spomladanskem času, so sporočili iz DUTB.
Fotografija: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Jože Suhadolnik

V prvi prodajni fazi je DUTB za stanovanja prve lamele v Celovških dvorih prejel več zavezujočih ponudb, kot je bilo na voljo stanovanj. Ker so takoj prodali vseh 56 enot, drugega kroga tako ne bo. V DUTB so ob tem izrazili zadovoljstvo z doseženimi končnimi cenami, ki so v povprečju presegle izhodiščne. Prav tako poudarjajo, da je trg potrdil kakovost soseske Celovški dvori. Prodajalec je zabeležil približno 1700 ogledov ter prejel 450 zavezujočih nakupnih ponudb.

"Veliko zanimanje za stanovanjski kompleks ter dejstvo, da so bila vsa stanovanja do zadnjega prodana že v prvem delu prodajne faze, potrjuje neupravičenost slabega glasu soseske Celovški dvori," so poudarili v družbi. H končnemu uspehu pa so po njihovem prispevali še atraktivno zasnovane izklicne cene za kakovostna stanovanja in pregleden ter kupcu prijazen konkurenčen in transparenten prodajni postopek.

V drugi lameli bo DUTB januarja ponudil pet garsonjer ter 21dvosobnih, 17 trisobnih in osem štirisobnih stanovanj. Vsa so že v pripravi na prodajo. Prodajni postopek oziroma dnevi odprtih vrat bodo trajali največ 30 dni, saj so se kupci s prodajnim postopkom že dodobra seznanili, pojasnjujejo v DUTB. Znova bodo lahko zainteresirani kupci oddali zavezujoče ponudbe.

Vsa preostala stanovanja in poslovni prostori pa bodo trgu ponujeni spomladi prihodnje leto. DUTB ima namen tudi preostala stanovanja in poslovne prostore ponuditi trgu po "atraktivni vrednostni ravni, upoštevajoč kakovost in cene primerljive ponudbe na nepremičninskem trgu".

Več iz rubrike