DUTB si v novi prodajni akciji obeta lep izplen

Slaba banka zaradi precejšnjega povpraševanja po poslovnih prostorih zbira zavezujoče ponudbe za sedem nepremičnin.
Fotografija: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Aleš Černivec

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je na svoji spletni strani objavila sedem vabil k oddaji zavezujočih ponudb za nakup poslovnih prostorov, celotnih poslovnih objektov in za nakup stavbe nekdanje tovarne Inde v Kopru.

Nepremičnine so večinoma v središčih Ljubljane, Celja, Novega mesta, Kranja in Kopra, slaba banka pa jih skupaj ceni na 4,8 milijona evrov. Vsak od teh sedmih oglasov je bil sicer objavljen že lani jeseni.

Kot so nam pojasnili v vodstvu DUTB, so za nepremičnine takrat prejeli nekaj nezavezujočih ponudb. Zaradi velikega zanimanja za nakup teh nepremičnin so v skladu s politiko DUTB organizirali še zbiranje zavezujočih ponudb.

Med nepremičninami, ki so naprodaj, so nekdanji prostori nasedlega gradbinca SCT v središču Ljubljane, poslovalnice in pisarne Probanke v Celju, Novem mestu in Kranju.

Največja in najdražja je skoraj deset tisoč metrov velik propadajoč objekt nekdanje tovarne Inde v Kopru. Informativno ceno za stavbo in skoraj 13.000 kvadratnih metrov zemljišča je DUTB nastavila na dva milijona evrov, kupec pa bo moral plačati še pripadajoči davek.

Več na delo.si

Več iz rubrike

Komentarji: