DUTB: Poslovni partnerji Cimosa pripravljeni nadaljevati sodelovanje

»BMW ni odpovedal nobenih naročil,« je Delovi dopisnici zatrdil tiskovni predstavnik podjetja Michael Rebstock in dodal, da opazujejo dogajanje. Izrazil je upanje, da se bo reševanje Cimosa končalo pozitivno. Sestanek med predstavniki podjetja in kupci komponent je minil v pozitivnem duhu, poslovni partnerji so pripravljeni še naprej sodelovati s Cimosom.
Fotografija: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Aleš Černivec

Neuradno smo izvedeli, da so na sestanku v Frankfurtu s predstavniki DUTB in SDH ter dvema članoma uprave Cimosa menda bili predstavniki Audija, BMW, HTT Honeywella, Magne, Boscha Mahle, Forda in BorgWarnerja.

»Seznanili smo jih z obema scenarijema: s prvim, po katerem v družbo vstopijo Italijani, in drugim, če ne bodo,« je povedala slovenska veleposlanica v Nemčiji Marta Kos Marko, ki je z generalnim sekretarjem na slovenskem ministrstvu za gospodarstvo Alešem Cantaruttijem zastopala slovensko vlado. »Vsi ostajajo zvesti Cimosu in bodo z njim sodelovali tudi v prihodnje v okviru svojega poslovnega sodelovanja,« je povedala o dogovorih s sedmimi kupci Cimosovih izdelkov. »Ne poznajo vzroka za odpovedovanje poslov.«

To je poudaril tudi tiskovni predstavnik avtomobilske družbe BMW, čeprav se načelno ne izjavljajo o dobaviteljih in pogajanjih. Neuradno smo izvedeli, da je predstavnik BMW na sestanku v Frankfurtu pred vsemi zanikal trditve, da zapuščajo Cimos. »S podjetjem Cimos dobro sodelujemo že leta. Redno smo, tako kot danes, v partnerski in konstruktivni izmenjavi,« je sporočila tudi predstavnica za tisk podjetja Audi Elise Pham.

Stečaj nesprejemljiv

Prvi mož Cimosa Gerd Rosendahl ni želel govoriti o podrobnostih. »To je bilo za naše podjetje absolutno pozitivno srečanje,« je dejal. »Prišli so predstavniki najpomembnejših strank. Predstavili smo jim nekaj različnih možnosti rešitve položaja, ki smo jih pripravili skupaj z lastniki, in z vsemi so se kupci strinjali. Poudarili so, da ni odpovedi sodelovanja in da ponujena naročila veljajo.«

Več na Delo.si

Več iz rubrike

Komentarji: