DUTB lani prodala za skoraj 18 milijonov evrov lastniških nepremičnin

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je lani prodala 166 nepremičnin, ki jih je imela v lasti, v skupni vrednosti skoraj 18 milijonov evrov, a v to še ni všteta prodaja Celovških dvorov in Nokturna. Prodaja terjatev, kjer nepremičnine služijo kot zavarovanje, pa je DUTB medtem prinesla skupno prek 89 milijonov evrov.
Fotografija: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Jože Suhadolnik

Kot so danes sporočili iz DUTB, v lansko prodajo nepremičnin, ki so jih imeli v lasti, še ni všteta prodaja Celovških dvorov in Nokturna, ki ju je DUTB začela prodajati v letu 2016.

DUTB je lani podpisala pogodbe še za 16 nepremičnin, ki jih ima v lasti, v vrednosti skoraj 10 milijonov evrov, kupnina za te nepremičnine bo nakazana in prodaja šteta v leto 2017.

Med lastniškimi nepremičninami je lani prevladovala prodaja stanovanjih enot, teh je DUTB skupaj prodala 61. Lani je prodala še 20 zemljišč, šest industrijskih enot, 10 enot s poslovnimi prostori, 19 turističnih enot, devet trgovskih prostorov in 41 enot v kategoriji ostalo.

DUTB na področju nepremičnin upravlja z dvema ključnima kategorijama: lastniške nepremičnine in nepremičnine, ki služijo kot zavarovanje za terjatve.

Pri lastniških nepremičninah gre v večini za nepremičnine, ki jih je prevzela iz stečajnih postopkov, saj bi vrednost teh v nadaljnjih korakih prodaje po pojasnilih DUTB zdrsnila pod interno pričakovano vrednost, kar bi privedlo do nižje vrednosti za lastnika oz. davkoplačevalce.

Več iz rubrike