DUTB bo začel s prodajo drugega sklopa stanovanj v Celovških dvorih

DUTB bo predvidoma sredi tedna začel s prodajo novega sklopa 51 stanovanj v Celovških dvorih. Zaradi pričakovanega velikega števila ogledov stanovanj na DUTB priporočajo, da si zainteresirani kupci rezervirajo termin ogleda.
Fotografija: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Jože Suhadolnik

V drugi lameli bo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ponudila pet garsonjer ter 21 dvosobnih, 17 trisobnih in osem štirisobnih stanovanj. Kot so pojasnili na DUTB, bodo cene prilagodili informacijam s trga in izkušnjam iz prvega kroga prodaje stanovanj.

V prvi prodajni fazi je sicer DUTB za 56 stanovanjskih enot prejel 450 zavezujočih ponudb, zabeležili pa so okoli 1700 ogledov. Izklicne cene so znašale med 1400 in 2100 evri za kvadratni meter, kupci po so jih po poročanju Financ neuradno dvignili za 15 do 20 odstotkov.

Prodajni proces druge faze bo enak prvi. Kupci bodo lahko oddali zavezujoče ponudbe najmanj v višini izhodiščnih prodajnih cen na posebnem obrazcu, odpiranje ponudb pa bo komisijsko ob prisotnosti notarja. V primeru, da bosta dva kupca ponudila popolnoma enako ceno, bo izbrana tista ponudba, ki bo oddana prva, so še pojasnili na DUTB.

Več iz rubrike