Dušan Zorko se bo poslovil z mesta generalnega direktorja Pivovarne Laško Union

Dušan Zorko se bo z naslednjim letom poslovil z mesta generalnega direktorja Pivovarne Laško Union, ki ga je zasedal 14 let. Kot so sporočili iz podjetja, je Zorko družbo po uspešnem finančnem in poslovnem prestrukturiranju pripeljal v varno zavetje strateškega lastnika Heinekena, v družbi pa bo ostal kot član nadzornega sveta.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

Zorko je v Pivovarno Union prišel leta 2004, leta 2009 pa je prevzel tudi vodenje Pivovarne Laško ter se uspešno spopadel z dolgom do bank, ki je ob koncu leta 2009 znašal več kot 450 milijonov evrov.

Od leta 2009 je vodil ekipo, ki je do leta 2015 uspešno finančno prestrukturirala podjetje, bankam upnicam vrnila dolg in pripravila podjetje na prodajo, so še izpostavili v družbi.

Leta 2015 je Zorko na skupnem procesu dokapitalizacije in prodaje pivovarni Laško in Union pripeljal v roke drugega največjega pivovarja na svetu, nizozemskega Heinekena. Sledili so še uspešni integracijski proces, poslovno prestrukturiranje in pravna združitev.

Kot so navedli v družbi, je Pivovarna Laško Union danes v očeh Heinekena strateška pivovarna, zato se v Laškem poleg nosilne blagovne znamke Laško Zlatorog polni tudi pivo Heineken, v Ljubljani pa poleg piva Union ter brezalkoholnih programov Sola in Zala, tudi jabolčnik Cider.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: