Dunajsko letališče lani s 27 milijoni potnikov

Letališče na avstrijskem Dunaju je lani ne le podrlo rekord v številu potnikov, pač pa je na zadnji dan v letu doseglo tudi mejnik 27 milijonov. Skupno je tako v letu 2018 prek letališča Wien-Schwechat letelo 27,037 milijona ljudi, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Glede na leto 2017 je število potnikov poraslo za 10,8 odstotka. Dvomestne rasti dunajsko letališče pred tem ni beležilo več kot deset let.

Še posebej močna je bila decembrska rast, ko je število potnikov glede na zadnji mesec 2017 poraslo za 25,8 odstotka na 2,2 milijona.

V lanskem letu je z dunajskega letališča letelo 74 letalskih družb. Neposredno so njihova letala avstrijsko prestolnico povezovala z 205 destinacijami, kar je okoli 10 več kot v letu poprej.

Rekordne številke so v letu 2018 beležila številna evropska letališča in letalski prevozniki. K temu so pripomogle ugodne gospodarske razmere ter razmah turizma.

Na dunajskem letališču sicer nimajo težav s kapaciteto. V prenovo terminala, ki bo omogočila sprejem od 35 do 40 milijonov potnikov letno, so že vložili okoli pol milijarde evrov.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: