Državne spodbude za zaposlitev mladih

Delodajalci imajo možnost pridobiti subvencijo 5.000 EUR za vsaj enoletno zaposlitev mladih - brezposelnih.
Fotografija: Priložnost za zaposlovanje mladih s pomočjo subvencije. Foto: Davor Pongracic/Cropix
Odpri galerijo
Priložnost za zaposlovanje mladih s pomočjo subvencije. Foto: Davor Pongracic/Cropix

Program Zaposlimo mlade omogoča ugodnosti tako za mlade iskalce zaposlitve kot delodajalce, ki želijo v delovni kolektiv vključiti novega, mladega člana. 

Priložnost za zaposlovanje mladih s pomočjo subvencije
Delodajalci imajo možnost pridobiti subvencijo 5.000 EUR za vsaj enoletno zaposlitev brezposelnih, ki so mlajši od 30 let in so zaključili usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje.

Delodajalcem, ki ustrezajo pogojem v javnem povabilu, se ponuja priložnost za pridobitev finančne spodbude za zaposlitev mladega kandidata, ki je uspešno opravil usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje. Ponudbo na javno povabilo lahko oddajo do porabe sredstev oziroma najkasneje do 29.12.2019. 

Mladi, ki v mnogih podjetjih predstavljajo nepogrešljiv kader, se lahko po končanem usposabljanju zaposlijo pri delodajalcu, pri katerem bodo pridobili praktično znanje in izkušnje, zaradi katerih bodo konkurenčnejši na trgu dela, so še zapisali na spletni strani Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije.
 

Za znižanje brezposelnosti mladih


V program se bo lahko vključilo 225 mladih iz ciljne skupine. Delodajalci lahko za njihovo zaposlitev s polnim delovnim časom (40 ur na teden) prejmejo subvencijo v višini 5.000 EUR. Za zaposlitev invalida, ki lahko dela le krajši delovni čas od polnega, se uveljavlja subvencija v sorazmerni višini.
 
Okvirna višina sredstev za izvedbo programa Spodbude za zaposlitev mladih – »Zaposlimo mlade« v obdobju od 2019 do 2021 znaša 1.187.000,00 EUR. 80% sredstev financira Evropska unija (EU) iz Evropskega socialnega sklada (ESS) in 20 % sredstev Republika Slovenija iz slovenskega proračuna.

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

aktualno

Požari razdejali naše navečje naravno bogastvo

Samo junija je bilo uničenih 1034 kvadratnih kilometrov brazilskega amazonskega pragozda.

Komentarji: