Država v tednu dni razdelila pretežni del subvencij

Visoke nabavne cene elektrike bodo državi odnesle 400 milijonov evrov.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Subvencije zaradi visokih cen energentov sicer v proračunu še niso bile zajete. Za pomoč je zaprosilo kar 1980 podjetij. Država je za tovrstne pomoči na podlagi decembra sprejetega zakona o pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize pripravila 650 milijonov evrov. Gre za pomoči, ki bodo podjetjem izplačane zaradi visokih cen energentov. Upravičenci so lahko zaprosili za pomoč v višini od 40 do 80 odstotkov upravičenih stroškov, in sicer nad 1,5-kratnikom dviga cen električne energije, zemeljskega plina in tehnološke pare v letošnjem letu.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.