Družba Sij povečala delež v Perutnini Ptuj na več kot 90 odstotkov

Družba Sij - Slovenska industrija jekla (Sij) je od Perutninarske zadruge Ptuj pridobila 12,77 odstotka delnic družbe Perutnina Ptuj in je skupaj z delnicami, ki jih neposredno ali posredno že ima, dosegla 90,69-odstotni delež vseh izdanih delnic Perutnine Ptuj. Za delež je odštela dobrih 11 milijonov evrov.
Fotografija: Tadej Regent
Odpri galerijo
Tadej Regent

Kot je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil Sij, je pogodbo za dodatnih 1.394.055 delnic Perutnine Ptuj s Perutninarsko zadrugo Ptuj sklenil 21. novembra, cena pa je znašala osem evrov na delnico, enako kot v prevzemnem postopku Perutnine, v okviru katerega je Sij že presegel končni prevzemni prag. Za dodatni delež je tako odštel 11,15 milijona evrov.

"Povečanje lastniškega deleža bo prispevalo k učinkovitejši izvedbi sprejetih strateških odločitev v Perutnini Ptuj glede upravljanja ciljne družbe, zagotavljanja stabilnega poslovanja ter trajne in zanesljive oskrbe proizvodnje," so zapisali v Siju.

Sij je v lastništvo Perutnine Ptuj vstopil jeseni 2015 prek 40-milijonske dokapitalizacije, v kateri je pridobil 45,82-odstotni delež. Ob dokapitalizaciji je pridobil še 5,53 odstotka družbe, in sicer posredno prek opcijske pogodbe s štirimi delničarji Holdinga PMP. V prevzemni ponudbi, ki se je iztekla februarja 2016, je nato pridobil še 26,09 odstotka delnic in svoj delež povečal na 77,43 odstotka.

Več iz rubrike