Družba Postojnska jama lastnica skoraj polovice delnic Certe holdinga

Družba Postojnska jama jima v lasti 49,13 odstotka delnic cerkljanske Certe holdinga. A na skupščini konec meseca bo zaradi statuta lahko uveljavljala le deset odstotkov glasovalnih pravic, zato je njen takojšnji vpliv v vodstveni strukturi še negotov.
Fotografija: pivk mavrič
Odpri galerijo
pivk mavrič

Predsednik uprave Postojnske jame Marjan Batagelj je včeraj na predstavitvi prevzema v Postojni napovedal posodobitev statuta družbe, češ da je zastarel, a novosti še ne bo mogel uveljavljati kmalu, saj na skupščini 30. oktobra ne bo imel dovolj moči.

Včeraj sicer ni potrdil, da bo Postojnska jama še naprej odkupovala delnice holdinga, vendar je pred tem nakazal, da se bodo lastniško konsolidirali z odkupom še najmanj desetodstotnega deleža.

Batagelj je po odkupu delnic povedal veliko o sinergijskih učinkih v turizmu. »Ključni dejavnik sta poletna in zimska sezona. Postojnska jama ima pozimi 120 delavcev preveč, medtem ko jih ima Hotel Cerkno zaradi zimske sezone premalo,« je nakazal.

 

Več v Delu.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: