Dr. Jure Knez nasledil Marjana Batagelja

Novi predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov je dr. Jure Knez, ki ga je na to mesto danes v Celju potrdila skupščina SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.
Fotografija: Stari in inovi predsednik SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. FOTO: SBC 
Odpri galerijo
Stari in inovi predsednik SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. FOTO: SBC 

Dr. Jure Knez je nasledil dozdajšnjega predsednika kluba Marjana Batagelja, predsednika uprave družbe Postojnska jama, d. d., ki je SBC vodil šest zaporednih enoletnih mandatov od ustanovitve leta 2014.

Dr. Jure Knez, solastnik mednarodno uspešnega podjetja Dewesoft, se je ob izvolitvi zahvalil za izkazano zaupanje in poudaril:


Skupščina SBC je za enoletni mandat potrdila dva nadomestna člana upravnega odbora kluba. To sta podjetnika Tone Stanovnik (Špica International) in Štefan Pavlinjek (Roto).

Dr. Knez je izpostavil je poslanstvo kluba, ki ga vidi kot dvigovanje ugleda podjetništva, vračanje vrednote dela v družbo in ustvarjanje podjetniške klime.


V času Batageljevega vodenja je klub zrasel z začetnih 36 na 217 članov, kolikor jih šteje danes. Člani upravnega odbora so napovedali, da bodo Batagelja predlagali za častnega člana upravnega odbora kluba. Batagelj je pred glasovanjem podprl Knezovo kandidaturo za predsednika SBC:


Preteklo delo na čelu kluba je Batagelj strnil v naslednji poudarek: »Ob ustanovitvi SBC smo zapisali pet zlatih pravil kluba in od teh ne sme odstopati nihče v klubu. Ta pravila bodo ostala, spoštovati jih moramo tako podjetniki kot klub.«

Izpostavil je uspešne projekte SBC, med katerimi sta tudi odmevni akciji ZA podjetno Slovenijo in Mladi so prihodnost podjetne Slovenije, preko katerih je SBC v preteklih mesecih in letih predstavljal predloge za izboljševanje podjetniškega okolja v državi, s tem pa bo nadaljeval tudi v prihodnje.

Enoletni mandat na mesto nadomestnih članov v upravnem odboru kluba sta z izvolitvijo na skupščini prejela Tone Stanovnik, solastnik in direktor podjetja Špica International, in Štefan Pavlinjek, ustanovitelj in direktor podjetja Roto.

Skupščina SBC. FOTO: SBC 
Skupščina SBC. FOTO: SBC 

Pomemben vpliv na izboljševanje podjetniškega okolja


Skupščina SBC, ki se po statutu sestane enkrat letno, je potrdila letno poročilo za leto 2019 in strateške usmeritve kluba za obdobje 2018-2023. Te ostajajo osredotočene na tri segmente: izboljšava podjetniškega okolja, krepitev povezovanja med člani in zdrava rast članstva.

Prvi cilj, izboljšanje podjetniškega okolja, je bil v obdobju med 2018-2020 deloma dosežen z 220 milijonov evrov vrednimi dohodninskim spremembami in spremembami pri regresu. K temu je s proaktivnim družbenim delovanjem – z aktivnostmi, predlogi in pozivi – občutno prispeval tudi SBC.


Prav tako se je klub vključeval s predlogi pri utemeljevanju drugih ukrepov, kot so zvišanje deleža pokojnine za tiste, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, narejen je bil prvi korak pri javnem spremljanju zaposljivosti diplomantov, pa tudi pri uveljavljanju hitrejših postopkov za postavitev montažnih objektov.

V koalicijsko pogodbo aktualne vlade je vključenih 6 predlogov iz programa Mladi so prihodnost podjetne Slovenije, ki jih je klub predstavil na letošnjem največjem podjetniškem dogodku, 3. SBC Forumu, na Brdu pri Kranju. Koalicija je v pogodbo med drugim zapisala predloge SBC za nadgradnjo davčnega sistema, za promocijo Slovenije kot kadrovske destinacije v tujini, za javno spremljanje zaposljivosti diplomantov in za uvajanje podjetniških in finančnih vsebin v šolske učne programe.
 

Več iz rubrike

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

Komentarji: