Domžalski startup Home Help z nagrado Evropske komisije

Ekipa startupovcev, ki se je v aprilu urila na Generatorjevih delavnicah Štartaj Domžale, je v Sofiji za svojo idejo Home Help prejela mednarodno nagrado za najbolj družbeno koristno idejo.
Fotografija: Zmagovalna ekipa Štartaj Domžale Iza Vrtačnik, Filip Uranc in Zala Gajser Foto: Andraž Fijavž Bačovnik
Odpri galerijo
Zmagovalna ekipa Štartaj Domžale Iza Vrtačnik, Filip Uranc in Zala Gajser Foto: Andraž Fijavž Bačovnik

Podjetniški mentorici Mellanie Grudniik in Karolina Vrtačnik sta v preteklih dneh na Startup train pospremili izbrane ekipe delavnic Štartaj Domžale na pot v Sofijo, kjer je ekipa, ki jo je vodila Iza Vrtačnik, v finalu predstavila svojo poslovno idejo Home Help. »Konkurenca je bila kar velika, zato smo zelo srečni in ponosni, da je komisija nagradila našo idejo. To nam veliko pomeni, dobili smo nov zagon, da bomo zamisel čim prej udejanili,« je ob koncu povedala vodja ekipe.
 

Zmagovalna ideja predvsem za starejše


Home Help je storitev, preprosta za uporabo pri starejših ljudeh. Na enotni telefonski številki je na voljo pomoč v primeru npr. pokvarjenega pomivalnega stroja, potrebi po košnji trave, družabništvu .... Ekipa na drugi strani telefona na dom pošlje osebo, ki reši problem oziroma priskoči na pomoč.

Ideja je prepričala investitorje LAUNCHub Ventures in izbrano komisijo, ki je za inovativno idejo ekipi podelila mednarodno nagrado Evropske komisije za najbolj družbeno koristno idejo, ki so jo omogočili podporniki in sofinancerji GENE, CEP, Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje zadeve. Poslovna ideja Home Help pa je poleg nagrade med drugim že prepričala tudi potencialnega slovenskega investitorja, ki je v zagon projekta pripravljen vložiti 100.000 evrov kapitala.

V ekipi sta poleg Ize Vrtačnik, ki je idejo tudi zasnovala, sodelovala še Filip Uranc in Zala Gajser.
 

Več iz rubrike

aktualno

OZS: Diskriminacija malih obrtnikov in podjetnikov pri sofinanciranju zaščitne …

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je objavil »Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme«, na katerega se lahko prijavijo le mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj 5 zaposleni…

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani, da bodo »preživeli&laqu…

Velika Britanija se po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

Cene nepremičnin odneslo v višave

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju z evrom so se v prvem četrtletju medletno zvišale za pet odstotkov, kar predstavlja najvišjo rast po drugem četrtletju leta 2007.

aktualno

Zuckerberga obtožili nečloveškosti

Prebivalka Havajev Mia Brier je zagnala kampanjo, s katero želi preprečiti nadaljnjo kolonizacijo Zuckerberga, peticija na spletni strani change.org pa je že zbrala več kot 500 tisoč podpisov.

Komentarji: