Do leta 2026 posodobitev poklicnega izobraževanja

Janez Damjan, direktor Centra RS za poklicno izobraževanje, poudarja, da z možnostjo spoznavanja poklicev mladi dobijo priložnost za dobro odločitev.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Mladim je treba pomagati, da si razširijo obzorja o poklicih, in jim s tem omogočiti, da postanejo zmagovalci na kariernem področju, pravi Janez Damjan, direktor Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI), osrednje razvojne nacionalne institucije, ki skrbi za razvoj kakovosti poklicno-strokovnega izobraževanja v Sloveniji. Letos so sedmič organizirali Slovenia Skills, tekmovanje mladih strokovnjakov v poklicnih spretnostih.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.