Do leta 2026 posodobitev poklicnega izobraževanja

Janez Damjan, direktor Centra RS za poklicno izobraževanje, poudarja, da z možnostjo spoznavanja poklicev mladi dobijo priložnost za dobro odločitev.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Mladim je treba pomagati, da si razširijo obzorja o poklicih, in jim s tem omogočiti, da postanejo zmagovalci na kariernem področju, pravi Janez Damjan, direktor Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI), osrednje razvojne nacionalne institucije, ki skrbi za razvoj kakovosti poklicno-strokovnega izobraževanja v Sloveniji. Letos so sedmič organizirali Slovenia Skills, tekmovanje mladih strokovnjakov v poklicnih spretnostih.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.