Direktor Adrie Airways: Potrebujemo strateškega partnerja

O potencialnih partnerjih ne morejo še nič povedati. Prav tako so na novinarski konferenci dejali, da odpovedi in zamude bodo, a da se kakovost storitve kaže v tem, kako znajo problem rešiti.
Fotografija: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Blaž Samec
Odpri galerijo
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Blaž Samec

Natalija Lepša iz Adrie je povedala: »Zamude in odpovedi so bile in bodo, kakovost storitve se vidi v tem, kako znamo problem rešiti.« Kapitan Julijan Sosič pa dejal, da letalska operativa skrbi za varnost, upošteva standarde in nadstandarde. »Piloti in kabinsko osebje se trudimo za izboljšave operacij.«


Kaj se sploh dogaja v Adrii?


Družba ni obnovila pogodbe za servisiranje letal z družbo Adria tehnika, stopnja odpovedi pilotov pa ni nič višja kot v preteklosti: letos so odpoved dali štirje piloti, dva pa sta se upokojila. Dodali so, da o potencialnih partnerjih sicer ne morejo povedati nič. Test solventnosti opravljajo mesečno, regres, katerega višina bo minimalna, bo izplačan jutri.

Poslovne rezultate za lani bodo objavili do konca avgusta. Pričakujejo mnenje revizorja brez pridržka.

Javna agencija za civilno letalstvo RS je kot nadzorni organ uresničevanja zakonodaje EU o pravicah potnikov v letalskem prometu letos do zdaj prejela 134 prijav proti Adrii Airways, predvsem zaradi odpovedi letov in dolgih zamud. Prevozniku, ki se te dni spopada s povečanimi operativnimi težavami, so ob tem lani izrekli za okoli 35.500 evrov glob.

Več na delo.si


 

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: