Direktor Adrie Airways: Potrebujemo strateškega partnerja

O potencialnih partnerjih ne morejo še nič povedati. Prav tako so na novinarski konferenci dejali, da odpovedi in zamude bodo, a da se kakovost storitve kaže v tem, kako znajo problem rešiti.
Fotografija: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Blaž Samec
Odpri galerijo
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. Blaž Samec

Natalija Lepša iz Adrie je povedala: »Zamude in odpovedi so bile in bodo, kakovost storitve se vidi v tem, kako znamo problem rešiti.« Kapitan Julijan Sosič pa dejal, da letalska operativa skrbi za varnost, upošteva standarde in nadstandarde. »Piloti in kabinsko osebje se trudimo za izboljšave operacij.«


Kaj se sploh dogaja v Adrii?


Družba ni obnovila pogodbe za servisiranje letal z družbo Adria tehnika, stopnja odpovedi pilotov pa ni nič višja kot v preteklosti: letos so odpoved dali štirje piloti, dva pa sta se upokojila. Dodali so, da o potencialnih partnerjih sicer ne morejo povedati nič. Test solventnosti opravljajo mesečno, regres, katerega višina bo minimalna, bo izplačan jutri.

Poslovne rezultate za lani bodo objavili do konca avgusta. Pričakujejo mnenje revizorja brez pridržka.

Javna agencija za civilno letalstvo RS je kot nadzorni organ uresničevanja zakonodaje EU o pravicah potnikov v letalskem prometu letos do zdaj prejela 134 prijav proti Adrii Airways, predvsem zaradi odpovedi letov in dolgih zamud. Prevozniku, ki se te dni spopada s povečanimi operativnimi težavami, so ob tem lani izrekli za okoli 35.500 evrov glob.

Več na delo.si


 

Več iz rubrike

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

aktualno

Radovan Bolko: Kriza bo veliko hujša kot leta 2009

Radovan Bolko, predsednik uprave koncerna Kolektor, enega največjih predstavnikov avtomobilske industrije pri nas, ki zaposluje več kot 5000 ljudi, opozarja, da so pred nami težji časi, kot so bili o…

Komentarji: