Dih jemajoči in najbolj edinstveni otoki na svetu

Sedem najlepših sanjskih otokov, ob katerih zastaja dih.
Fotografija: Uživanje na sanjskem otoku. Foto: Thinkstock/Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Uživanje na sanjskem otoku. Foto: Thinkstock/Getty Images/iStockphoto

Dih jemajoči sanjski otoki, ki ponujajo veliko več kot umirjen prostor za poležavanje na plaži, vsako leto privabijo številne turiste. Čudovita narava, peščene plaže in koralni grebeni opisujejo čisto pravi raj na zemlji. Kateri tropski otoki veljajo za najbolj sanjsko destinacijo?
 

Maldivi


Majhna država, soseda Šri Lanke, se nahaja v Indijskem oceanu 700 kilometrov od azijske celine. Peščene plaže, kristalno čisto turkizno morje in raznolik živalski svet so prepričljivi razlogi, da otok vsako leto obišče ogromno turistov. Številni koralni grebeni privabijo ljubitelje šnorklanja, potapljanja in ostalih vodnih aktivnosti. Romantična atmosfera poskrbi, da so Maldivi prva izbira destinacije za sanjsko poroko ali poročno potovanje.
 

Otok Palawan


Otočje Palawan na Filipinih je bilo že večkrat proglašeno za najlepši otok na svetu. Rajske plaže nenavadnih oblik, številne lagune, koralni grebeni, naravne jame so posebnosti otoka, ki očarajo vsakega obiskovalca. Otok je znan tudi po divjih živalih in ribiških vasicah. Največja atrakcija je podzemna reka pri kraju Sabang, ki je bila leta 2012 uradno uvrščena na seznam sedmih naravnih čudes sveta.
Rajska peščena plaža na Sejšelih. Foto: haveseen/Getty Images/iStockphoto
Rajska peščena plaža na Sejšelih. Foto: haveseen/Getty Images/iStockphoto

Sejšeli


Otoška država v Indijskem oceanu, relativno blizu Madagaskarja in Mavricija, je najbolj znana po rajskih peščenih plažah posutih s palmami. Sejšeli so zelo priljubljena počitniška destinacija, saj veljajo za enega najlepše ohranjenih tropskih rajev. Sanjske peščene plaže, grebeni, kanjoni in ostanki koralnih vrtov, očarajo še tako zahtevne turiste.
 

Cookovi otoki


Cookovi otoki ležijo severno od Nove Zelandije in spadajo med najbolj unikatne otoke na svetu. 15 otokov se ponaša s turkizno barvo morja, belimi plažami s palmami in zelenimi vulkanskimi hribi. Samotne plaže in tropski vrtovi privabijo veliko parov, ki želijo skleniti poroko na enem izmed najbolj sanjskih otokov.
 

Otok Kauai


Najstarejši otok Havajev, imenovan tudi Vrtni otok, je znan po čudoviti naravi. Tropski raj se ponaša z neskončnimi peščenimi plažami in koralnimi grebeni, ki privlačijo navdušence potapljanja. Za kolesarje in pohodnike otok ponuja veliko poti, ki odkrivajo čarobne lepote slapov, kanjonov in ostalih naravnih čudes.
Čudoviti koralni grebeni so raj za potapljače. Foto: Shutterstock
Čudoviti koralni grebeni so raj za potapljače. Foto: Shutterstock

Otok Fidži


Otoško državo v južnem Tihem oceanu sestavlja več kot 330 otokov, od tega je 110 poseljenih. Fidži, tropski paradiž je znan po rajskih plažah, ki navdušujejo tako romantike kot navdušence vodnih aktivnosti. S svojo naravno lepoto je očaral številne snemalne ekipe, ki so prav na tem otoku posneli film. Najbolj znana sta Modra laguna in Brodolomec.
 

Otok Koh Phi Phi


Majhen otok, ki se nahaja v provinci Krabi na Tajskem, je bil leta 2004 uničen zaradi cunamija v Indijskem oceanu. Za mnoge najbolj edinstven otok na svetu ponuja veliko več kot samo neskončne peščene plaže in koralne grebene. S svojo lepoto je očaral tudi snemalce filma The Beach z Leonardom DiCapriem v glavni vlogi. Med številnimi dih jemajočimi plažami je najbolj znana »Monkey beach«, kjer domujejo opice.

Več iz rubrike