Predstavitvena informacija

Digitalna transformacija tudi na področju brezstičnega plačevanja

Imetniki brezstičnih kartic smo že dodobra spoznali vse prednosti, ki jih nudi brezstično plačevanje, in načine, kako lahko z njimi poenostavimo nakupno izkušnjo. Tudi ponudniki storitev se navdušujejo nad izbiro brezstičnih POS terminalov, saj z možnostjo brezstičnega plačevanja krajša daljše vrste na blagajni, hitro poskrbijo za opravljen nakup pri nižjih vrednostih, zmanjšujejo potrebo po gotovini, ki jo nosimo sabo, in izboljšujejo uporabniško izkušnjo.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Obenem pa brezstično plačevanje utira pot k večnamenski uporabi na eni sami napravi, bodisi na pametnih plačilnih karticah, mobilnem telefonu bodisi na ostalih nosljivih napravah, ki omogočajo čedalje večjo personalizacijo in osebni bančništvo.

Prednosti brezstičnega plačevanja za imetnike Mastercard brezstične kartice:

  • Je moderno in predvsem priročno. Hitro, enostavno in varno plačevanje pri nakupih nižje ali višje vrednosti na vseh prodajnih mestih z možnostjo brezstičnega plačevanja.
  • Prihrani na času. Pri nakupih do 15 evrov brez zamudnega vpisovanja PIN kode – idealno za tiste, ki smo vedno v naglici.
  • Poenostavi nakupno izkušnjo. Kadar nakup opravimo z brezstično kartico, se nam ni treba obremenjevati s tem, ali smo sabo vzeli dovolj gotovine ali pa v gneči pred blagajno preštevati vrnjenega drobiža.
  • Omogoča večji nadzor. Imetnik kartice je nikoli ne izpusti iz rok.
  • T.i. način »dotakni se in pojdi« pri nakupovanju vozovnic, parkirnin, na bencinskih postajah ali v trgovinah, ki že nakazuje preusmeritev na digitalno platformo. 
  • Vpeljava mobilne denarnice Masterpass na pametnih telefonih, ki na enem mestu združuje možnost plačevanja za čim bolj prilagojeno izkušnjo nakupovanja.  

Poleg izboljšane nakupne izkušnje brezstično plačevanje spodbuja k razvoju in vpeljavi inovacij v plačilno industrijo. Izdajatelji plačilnih shem (Mastercard, Maestro, Diners in drugi)  so že uvedli različne oblike naprav, vključno s karticami, mobilnimi telefoni in nosljivimi napravami (nakit, ročne ure in zapestnice), ki omogočajo digitalno plačevanje in nakazujejo napredek na področju upravljanja s področjem plačevanja.

Nove lokacije, ki spodbujajo uporabo brezstičnih kartic, kot so denimo avtomati, ali pa javna prevozna sredstva pa povezuje ravno možnost hitrega, enostavnega  in varnega brezstičnega plačevanja. 

Več iz rubrike