Dewesoft v prvi polovici leta za tretjino povečal obseg proizvodnje

Trboveljsko hitro rastoče podjetje Dewesoft je na včerajšnji skupščini predstavilo aktualne poslovne rezultate, zaposleni pa so kupili še 0,55-odstotni delež podjetja.
Fotografija: Delo v Dewesoftu med korono ni zastalo niti za en dan. FOTO: Dawesoft
Odpri galerijo
Delo v Dewesoftu med korono ni zastalo niti za en dan. FOTO: Dawesoft

Eno vodilnih globalnih podjetij na področju izdelave merilne tehnike, ki jo uporabljajo vse ključne industrije, od avtomobilske do vesoljske, gradbene, pomorstva, energetike, gradbeništva, strojegradnje in tudi farmacije, je v solastništvu 52 sodelavcev, kar je dobra polovica vseh, ki delajo v matičnem podjetju v Zasavju.

Kot je pojasnil Andrej Orožen, izvršni direktor podjetja, je do včeraj proizvodnja za 34 odstotkov povečala obseg dela v primerjavi z začetkom leta. Obseg naročil pa je se je povečal za 30 odstotkov. Maja v proizvodnji beležijo rekordni mesec. Podjetje, ki decembra zaokroža 20-letnico delovanja, konec leta pričakuje podoben poslovni rezultat kot lani, saj se posledicam koronavirusa ne bo mogoče izogniti.


Tako naj bi leto zaokrožili s podobnim poslovnim rezultatom kot konec 2019, ko je podjetje ustvarilo 26,8 milijona evrov prihodkov in 7,9 milijona evrov dobička po obdavčitvi.


Še bolj vpeti v Ferrarijev in Mercedesov razvoj


Šok, ki ga trenutno doživlja avtomobilska industrija na globalni ravni, se bo tako odrazil tudi na Dewesoftovem poslovanju. Podjetje namreč z avtomobilsko industrijo trenutno ustvarja slabo tretjino prihodkov. Je pa podjetje nedavno kljub vsem pretresom na področju avtomobilske industrije zabeležilo pomemben uspeh, saj je postalo uradni dobavitelj opreme za meritve električnih vozil Ferrariju in Daimlerju.


Podjetje v lasti zaposlenih

Podjetje od leta 2016 vsako leto skozi dve prodajni okni sistematično prehaja v solastništvo zaposlenih. Ceno delnice določijo na temelju vrednosti podjetja, v treh letih se je z 98 evrov povečala za trikrat in sicer na 267 evrov. Prednost solastništva zaposlenih - med nove lastnike ob vsakem prodajnem oknu stopijo trije do pet zaposlenih - je izjemna, je prepričan dr. Jure Knez, predsednik uprave in glavni tehnološki direktor Dewesofta.
Andrej Orožen, in Jure Knez, soustanovitelja in solastnika podjetja Dewesoft. FOTO: Hočevar Uroš
Andrej Orožen, in Jure Knez, soustanovitelja in solastnika podjetja Dewesoft. FOTO: Hočevar Uroš


Dolgoročno bo tako podjetje ostalo v lasti zaposlenih, s tem pa je zagotovljena njihova varnost in varnost njihovih družin. Ta model lastninjenja podjetja zagotavlja stabilnost in varnost delovnih mest. Dolgoročno bo pomagal izkristalizirati lastniško strukturo, posledično pa se bo zmanjšal interes tujcev po nakupu podjetja.

Delo je ključna vrednota


Delo v Dewesoftu med korono ni zastalo niti za en dan.


Proizvodnjo so organizirali dvoizmensko in vzpostavili procese, ki zagotavljajo najvišjo raven zdravstvene varnosti. Skoraj polovica sodelavcev iz podpornih služb in razvoja je takoj ob razglasitvi karantene začela delati od doma, zaradi česar so vso komunikacijo prenesli na digitalne kanale in si v polni meri prizadevali, da ostane na čim višji ravni, sodelavci pa ohranjajo zaupanje v podjetje in ostanejo motivirani za delo.


 

Več iz rubrike

aktualno

Amazon: »Vredni smo 30 milijard. Kaj lahko storimo za vas?«

Amazonovo 30 milijard dolarjev vredno oglaševalsko podjetje debitiralo v Cannesu

aktualno

Letalski nizkoprevozniki množično odpovedujejo lete po Evropi

Številne letalske družbe, ki so v času pandemije odpuščala, se zdaj soočajo z velikim pomanjkanjem delovne sile, zaradi česar so primorane odpovedovati lete.

aktualno

Ekološke sončne kreme so razočarale na testu

Kar trije ekološki izdelki testa niso opravili, čeprav so bili med dražjimi. Padel tudi izdelek slovenskega proizvajalca, ugotavlja zveza potrošnikov.

aktualno

Vlada o novih ukrepih za ublažitev visokih cen goriv

Neobdavčen znesek povračila stroškov za prevoz na delo in znesek kilometrine za povračilo stroškov na službenem potovanju naj bi se zvišala.

Komentarji: