Deutsche Post bo drugo leto začel testirati samovozeča dostavna vozila

Nemški logistični velikan Deutsche Post bo v prihodnjem letu začel testirati samovozeča dostavna vozila. Najprej naj bi tehnologijo vgradili v električne kombije, t. i. streetscooterje, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.
Fotografija: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Arhiv podjetja

Po dosedanjih načrtih naj tehnologija ne bi nadomestila voznikov, pač pa naj bi jim omogočila učinkovitejše delo. Kombiji bi na primer samodejno sledili dostavljavcu, tako da ta ne bi rabil več pri vsakem vhodu sesti v vozilo ter se prepeljati nekaj metrov, je pojasnil Danny Shapiro iz podjetja Nvidia, ki je partner nemške pošte.

Sčasoma naj bi sicer dosegli povsem avtonomno dostavo. Med drugim preigravajo idejo mobilnih paketnih postaj, ki bi obvestile naslovnika v trenutku, ko bi prispele pred njegova vrata. Naslovnik bi do svojega paketa lahko dostopal s PIN-kodo.

Deutsche Post ima sicer trenutno v uporabi okoli 3400 streetscooterjev, svoj vozni park pa še nadgrajuje. Hkrati z dobavo sicer partnerji razvijajo tudi načrte o robotski tehnologiji pri vožnji tovornjakov na daljših razdaljah ter pri opravljanju logističnih nalog, na primer v logističnih centrih.

Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: