Despacito prvi z več kot tremi milijardami ogledov na Youtubeu

Potem ko je v petek postal največkrat gledani video v zgodovini spletne platforme Youtube, je hit Despacito Luisa Fonsija in Daddyja Yankeeja presegel še en mejnik: postal je prvi video na tem spletnem omrežju s tremi milijardami ogledov. Fonsi je ponosen predvsem na dejstvo, da rekorde podira hit v španščini.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Videospot lahkotnega poletnega hita Despacito portoriških glasbenikov, ki mu je svoj pečat kasneje dodal še kanadski pevec Justin Bieber, je bil na Youtubeu objavljen 12. januarja letos, poroča spletna stran Billboard.

"Kakšna čast ... največkrat gledan video v zgodovini in prvi video s tremi milijardami ogledov ... in to v španščini!" je prek spletnega družbenega omrežja Instagram sporočil Fonsi. Med drugim se je zahvalil vsem oboževalcem in Portoriku, ki je po njegovih besedah "najlepše ozadje na svetu". "Naj živi latino glasba!" je še zapisal.

Despacito, kar v prevodu pomeni počasi, je v dirki za mejnik treh milijard ogledov na koncu tekmoval z videospotom skladbe See you again izvajalcev Whiza Khalife in Charlieja Putha. Ta je julija s prvega mesta največkrat gledanih izrinil skladbo Gangnam Style korejskega raperja Psyja. Gangnam Style je bil sicer prvi video na Youtubeu z več kot milijardo ogledov - ta mejnik je dosegel decembra 2012.

Sicer pa Youtube ni edina platforma, na kateri Despacito postavlja rekorde. Skladba je bila namreč že sredi julija razglašena za največkrat pretočeno doslej. Po podatkih založnika Universal Music Latin Entertainment je pesem v izvirni in prirejeni različici dosegla 4,6 milijarde predvajanj.

Več iz rubrike

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

Komentarji: