Deloittov natečaj za 50 najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednji Evropi v letu 2017

Deloitte poziva k prijavi na natečaj Technology Fast 50 Central Europe, v okviru katerega bodo izbrali 50 najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednji Evropi.
Fotografija: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Igor Zaplatil

Deloitte k natečaju, ki poteka že 18. leto zapored, vabi tako uveljavljena kot mlada srednjeevropska podjetja iz tehnološkega sektorja.

Deloittov natečaj Najhitrejših 50 je namenjen mladim tehnološkim podjetjem iz Srednje Evrope, ki so v štiriletnem obdobju dosegla največjo rast prihodkov.

Najhitrejših 50 (Fast 50)

Za tekmovanje v glavni kategoriji Najhitrejših 50 morajo podjetja izpolnjevati naslednje pogoje:

  • Vsakoletni prihodki v obdobju od 2013 do 2016 morajo znašati najmanj 50.000 evrov;
  • Podjetje mora imeti sedež v kateri izmed srednjeevropskih držav (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna gora, Estonija, Hrvaška, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija ali Srbija);
  • Podjetje mora razvijati ali ustvarjati ustrezne tehnologije (tehnološko podjetje) ali namenjati znaten delež sredstev za raziskave in razvoj;
  • Podjetje med svojimi lastniki ne sme imeti večinskega deleža pomembne strateške družbe (ni v vlogi odvisne družbe).

Vzhajajoče zvezde (Rising Stars)

Deloitte v kategorijo vzhajajočih zvezd uvršča ‘mlada podjetja z izjemnim potencialom, ki pa na trgu še niso dovolj dolgo, da bi se lahko potegovala za uvrstitev v osrednjo kategorijo. Vzhajajoča podjetja morajo biti na trgu prisotna najmanj tri leta, njihov letni prihodek za posamezno leto triletnega obdobja (od 2014 do 2016) pa mora presegati 30.000 evrov, sicer pa zanje veljajo enaki pogoji kot za podjetja, ki se prijavljajo v kategorijo Najhitrejših 50.

Velikih 5 (Big 5)

V to kategorijo se lahko prijavijo podjetja, ki so v zadnjih štirih letih dosegla ekstremno rast. Zanje veljajo enaki pogoji kot za osrednjo kategorijo Najhitrejših 50, pri čemer pa mora letni prihodek v zadnjem letu, torej letu 2016, preseči 25 milijonov evrov.

Disruptivna inovacija leta

Nagrado za najbolj disruptivno inovacijo prejme le eno podjetje, in sicer tisto z najbolj edinstvenim in inovativnim izdelkom oz. najbolj revolucionarno storitvijo.

Spletna prijava in pogoji za sodelovanje na natečaju so na voljo na spletni  strani Technology Fast 50.

Rok za prijavo na letošnji natečaj je 31. 7. 2017.

Več iz rubrike