Danes več kot 257.000 šolarjev v novo šolsko leto

Poletnih počitnic je konec in za 257.369 slovenskih šolarjev se danes začenja novo šolsko leto. Med njimi je 184.169 učencev in 73.200 dijakov. Prvič bo skozi šolska vrata vstopilo 21.874 učencev in 19.600 dijakov. V novem šolskem letu so predvidene tri delovne sobote, na račun katerih bodo daljše novoletne in prvomajske počitnice.
Fotografija: Janoš Zore
Odpri galerijo
Janoš Zore

Ministrica za izobraževanje, ki opravlja tekoče posle, Maja Makovec Brenčič je v poslanici vzgojo in izobraževanje izpostavila kot enega od ključnih stebrov naše družbe. Šolarjem pa je zaželela dobro počutje, veliko zadovoljstva, uspehov, tudi pri znanjih.

Največ novosti se sicer letos obeta v osnovnih šolah. Na predvidoma 144 osnovnih šolah bodo poskusno organizirali razširjen program nekoliko drugače kot doslej. Na 125 osnovnih šolah bodo učenkam in učencem omogočili dodatne dejavnosti na področju gibanja in zdravja.

V srednjih šolah se spremembe nanašajo na polnoletne dijake, saj bodo starši po novem potrebovali njihovo soglasje, denimo za vpogled v ocene. Razširja se tudi program vajeništva

 

Več iz rubrike

Komentarji: