DANES: Delova podjetniška zvezda 2019

Medijska hiša Delo letos nadaljuje projekt Delove podjetniške zvezde, v okviru katerega smo lanskega novembra drugič podelili prestižni kipec enemu izmed nominiranih in po presoji strokovne žirije najboljših malih in srednjih podjetij v državi. Danes razglasimo novega zmagovalca.
Fotografija: Delove podjetniške zvezde. Voranc Vogel
Odpri galerijo
Delove podjetniške zvezde. Voranc Vogel

Delovo podjetniško zvezdo je izbrala strokovna komisija, v kateri so bili poleg predstavnikov uredništva še predsednik komisije Stojan Petrič, predsednik nadzornega sveta skupine Kolektor, ter člani komisije: mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, prof. dr. Dušan Mramor, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Iztok Novak, direktor podjetja Polycom Škofja Loka in dobitnik nagrade Delova podjetniška zvezda leta 2018, in Luka Podlogar, MBA, predsednik uprave Generali Investments.
Letos smo na podlagi seznama malih in srednjih podjetij, ki ga je pripravil partner projekta, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), izmed ožjega izbora 138 podjetij izbrali deset nominirancev, tj. podjetij, ki so izvozno in razvojno naravnana, s poslovnimi modeli prihodnosti, ki jih uporabljajo za utrjevanje položaja na trgu. Nominirana podjetja imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa znaša najmanj 35.000 evrov – medtem ko je najvišja dodana vrednost znašala kar 155.929 evrov. Nominiranci so leta 2018 skupaj ustvarili malo več kot 147 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, več kot 13,4 milijona evrov denarnega toka iz poslovanja in nekaj več kot 7,6 milijona evrov čistega dobička.
 
Dobitnik ostaja skrivnost vse do nocojšnje uradne razglasitve na Delovem poslovnem dogodku leta v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. 

Več iz rubrike