Člani odbora DZ za kulturo na nujni seji o prevzemu Pro Plusa

Člani odbora DZ za kulturo bodo na današnji nujni seji razpravljali o vlogi kulturnega ministrstva pri napovedanem prevzemu medijske hiše Pro Plus. Predsednik odbora Dragan Matić (SMC) je ob sklicu seje izpostavil, da se mu zdi lahkotnost, s katero je kulturno ministrstvo zavrglo vlogo za odločanje o nakupu Pro Plusa, nesprejemljiva.
Fotografija: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Mavric Pivk

Skupina United Group, ki je v lasti globalne naložbene družbe KKR in EBRD in je trenutno v Sloveniji lastnica telekomunikacijskega operaterja Telemach, je v začetku julija objavila, da je od družbe CME kupila medijski portfelj v Sloveniji in na Hrvaškem.

Vlogo za soglasje za prevzem družbe Pro Plus, pod okriljem katere program oddajata televiziji POP TV in Kanal A, je nato na ministrstvo za kulturo in Javno agencijo RS za varstvo konkurence oddala družba v njeni lasti skupine Slovenia Broadband s sedežem v Luxembourgu.

Na ministrstvu za kulturo so vlogo pravne osebe za pridobitev 100-odstotnega lastninskega deleža v premoženju Pro Plus zavrgli, saj, kot so pojasnili, o njej niso pristojni odločati. Poudarili so, bi ministrstvo v tej zadevi lahko odločalo le v primeru, da bi podjetje Slovenia Broadband kupovalo več kot 20-odstotni delež neposredno v podjetjih POP TV oziroma Kanal A.

Več iz rubrike