Chatgpt in druga orodja AI temeljijo na njihovih čipih

Nvidia je za še enkrat presegla pričakovanja Wall Streeta, polna zagona kljub sankcijam načrtuje prodajo čipov na Kitajsko.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Jensen Huang, soustanovitelj in direktor podjetja Nvidia, največjega proizvajalca računalniških čipov na svetu, je na konferenci v Tajpeju na Tajvanu izrazil zadovoljstvo nad koncem digitalnega razkoraka, ki da ga je prinesla umetna inteligenca.

»Umetna inteligenca pomeni, da je lahko vsakdo računalniški programer, saj je vse, kar mora narediti, to, da zna govoriti z računalnikom,« je dejal prvi mož Nvidie, ki je kot glavni dobavitelj čipov in računalniških sistemov za umetno inteligenco postala najvrednejše polprevodniško podjetje na svetu.

Podjetje je prejšnji teden poročalo, da so njegovi prihodki zadnjega poslovnega četrtletja za več kot 50 odstotkov presegli pričakovanja analitikov z Wall Streeta. Nvidia povečuje ponudbo, da bi zadostila naraščajočemu povpraševanju po svojih čipih z umetno inteligenco, ki se uporabljajo za napajanje chatgpt in številnih podobnih storitev, o katerih je Elon Musk prejšnji teden izjavil, da jih je »težje dobiti kot droge«.

Podvojitev prihodkov Nvidie je dvignila njeno tržno vrednost na osupljiv bilijon dolarjev, s čimer je postala prvi proizvajalec čipov, ki je dosegel ta mejnik. Med dogodki, ki so potekali na Tajvanu, je Huang pritegnil veliko pozornosti tako medijev kot oboževalcev, pri čemer so mnogi prosili za selfije z izvršnim direktorjem.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike