Center Ljubljane: Luksuzen hotel in prestižna stanovanja

V Ljubljani bo kmalu stekla gradnja še enega novega hotela. Investitor, družba Clipplus, bo predvidoma še pred poletjem ob Kolodvorski ulici, poleg poslopja Televizije Slovenija, začel z gradnjo objekta Neuhaus Kolodvorska, v katerem bo 49 hotelskih sob in sedem luksuznih stanovanj. Vrednost projekta je ocenjena na osem milijonov evrov.
Fotografija: Foto: Arhitektura2211
Odpri galerijo
Foto: Arhitektura2211

Poleg butičnega hotela z 49 sobami v sedemnadstropnem objektu je na voljo še sedem prestižnih stanovanj, stanovalcem in obiskovalcem hotela pa bodo poleg varovanih parkirišč in kletnih prostorov na voljo še zunanji bazen in velike ozelenjene terase.

Poleg lokacije blizu samega središča mesta in pogleda na Ljubljanski grad bo šlo po pojasnilih Petra Cesarja iz arhitekturnega biroja Arhitektura 2211, ki je skupaj z birojem Kosi in partnerji projektant objekta, za prva stanovanja v Ljubljani, kjer bodo lastnikom oz. uporabnikom na voljo hotelske storitve, kot so 24-urna recepcija, varovanje, čiščenje, vzdrževanje, in restavracija. Poleg tega bo zasnova projekta kupcem stanovanj omogočala tudi njihovo oddajanje v sklopu hotela.

Foto: Arhitektura2211
Foto: Arhitektura2211


Objekt bo gradil Kolektor Koling, cilj pa je gradnjo zaključiti konec leta 2020. Cesar je za STA vrednost investicije ocenil na osem milijonov evrov.

Na vprašanje, ali investitor za hotelski del išče upravljavca oz. načrtuje vključitev v kakšno hotelsko verigo, je Cesar odgovoril, da bodo hotel snovalci projekta upravljali sami s pomočjo strokovnega kadra. Prodaja stanovanj se medtem še ni začela.

Foto: Arhitektura2211
Foto: Arhitektura2211


Hitra rast turističnega obiska v zadnjih letih in smeli načrti na področju razvoja kongresne dejavnosti v prihodnjih letih povečujejo potrebe po hotelskih zmogljivostih v prestolnici. Investitorji na to v zadnjem času odgovarjajo z vse več projekti gradnje in obnove hotelov.

Foto: Arhitektura2211
Foto: Arhitektura2211

 

Investitor v projekt Neuhaus Kolodvorska skupaj z istimi projektanti medtem v Kopru pod znamko Neuhaus izvaja še en velik projekt. Lani jeseni so tako delavci CGP začeli temeljito rekonstrukcijo Tomosovega bloka, ki ga je zasnoval znani arhitekt Edo Mihevc in so ga zgradili leta 1958 kot samski dom za delavce iz nekdanjih jugoslovanskih republik, ki so delali v tovarni Tomos.

V bloku je bilo 90 garsonjer, ki so merile bodisi 19, 24 ali 32 kvadratnih metrov, po novem pa bo v prvih treh nadstropjih 15 apartmajev v velikosti do 65 kvadratnih metrov, v preostalih sedmih nadstropjih 21 stanovanj v velikosti do 115 kvadratnih metrov. Na samem vrhu stavbe bo 112 kvadratnih metrov veliko penthouse stanovanje s še enkrat tako veliko teraso.

Prenova po Cesarjevih besedah poteka po terminskem načrtu, stanovanja pa bodo vseljiva letos poleti. S prodajo bo investitor začel v tem tednu, zanimanje pa je, tako Cesar, veliko. Vrednost projekta je približno šest milijonov evrov, od tega je vlagatelj 2,7 milijona evrov koprski občini odštel za nakup objekta.

Več iz rubrike

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

Komentarji: