Cene stanovanjskih nepremičnin zopet višje

Cene stanovanjskih nepremičnin so se v prvem četrtletju v primerjavi z zadnjim lanskim zvišale za 0,8, v primerjavi s prvim lanskim pa za 8,4 odstotka.
Fotografija: V Ljubljani so se na četrtletni ravni nepremičnine pocenila za 0,5 odstotka, na letni pa podražila za 2,7 odstotka. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
V Ljubljani so se na četrtletni ravni nepremičnine pocenila za 0,5 odstotka, na letni pa podražila za 2,7 odstotka. Foto Jure Eržen

Rabljena stanovanja so se podražila za 1,3 in 8,9 odstotka, pri tem so se v Ljubljani na četrtletni ravni pocenila za 0,5 odstotka, na letni pa podražila za 2,7 odstotka. V preostali Sloveniji so se podražila za 2,4 in 12,8 odstotka.

Nove stanovanjske nepremičnine so se na četrtletni ravni podražile za 6,9 odstotka, na letni pa pocenile za odstotek.

Statistični urad je ponovno objavil podatke o indeksih za lani, ki jih je zaradi napak maja umaknil. Cene stanovanjskih nepremičnin so se v zadnjem četrtletju na letni ravni zvišale za 9,1 odstotka, najbolj rabljenih stanovanj, za 10,9 odstotka. V Ljubljani so bile cene teh višje za osem odstotkov, v preostali Sloveniji pa za 12,6 odstotka.

Več iz rubrike

Komentarji: