Čas je, da enotni evropski trg prilagodimo digitalni dobi

GZS bo v naslednjem tednu izvedla spletno konferenco elektronskega poslovanja, ki bo podjetje prilagodila na sodobne trende digitalne dobe.
Fotografija: GZS organizira spletno konferenco, ki bi povečala elektronsko sporazumevanje med podjetji.
Odpri galerijo
GZS organizira spletno konferenco, ki bi povečala elektronsko sporazumevanje med podjetji.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bo v četrtek 18.9.2020 ob 14:00 organizirala največji dogodek na temo ePoslovanja v Sloveniji. Poslovanje z eRačuni in eNaročanje namreč predstavljajo primer, kako digitalne inovacije prinašajo merljive koristi pri učinkovitosti in varčnosti za javno upravo, državljane in podjetja širom Evrope.

GZS želi na tak način v slovensko poslovno okolje vpeljati čim več digitalnih tehnologij, ki v tujini že bistveno spreminjajo podobo sveta. Obenem je želja GZS tudi ta, da se enotni evropski trg prilagodi digitalni dobi.
 

Krepitev konkurenčnosti


Uvajanje e-računov in drugih e-dokumentov v poslovanje med podjetji omogoča avtomatizacijo, vključitev v globalne preskrbovalne verige in poenostavljeno digitalizacijo poslovanja, pravijo na zbornici. Tako se predstavlja enega ključnih elementov za povečanje učinkovitosti, produktivnost in konkurenčnost podjetij v mednarodnem okolju. Standardi ePoslovanja so prav tako ključni, da se podjetja med seboj »sporazumevajo« elektronsko.

Na spletni strani GZS med drugim piše, da je spletna konferenca namenjena vsem podjetjem in podjetnikom, ki si želijo izvedeti več o avtomatizaciji procesov od naročila do plačila, o novih eSlog dokumentih, pogledati primere dobrih praks in na splošno izvedeti več o ePoslovanju. Moderator konference bo dr. Aleš Ugovšek.

Več podrobnosti o konferenci je na voljo tukaj.

Več iz rubrike