BSW Timber za več mesecev prestavil začetek gradnje žage na Gomilskem

Škotska družba BSW Timber je začetek gradnje žage na Gomilskem, ki je bil napovedan za september, prestavila na konec leta ali v začetek prihodnjega leta. Kot je povedal izvršni direktor za komercialo v BSW Timber Alex Brownlie, je prestavitev posledica zamika pri administrativnih postopkih na posameznih segmentih projekta.
Fotografija: Delo
Odpri galerijo
Delo

Dejal je tudi, da investicijske aktivnosti sledijo načrtu in v naslednjih dneh pričakujejo potrditev okoljskega poročila. Jeseni bodo potem stekla pripravljalna dela. Prav tako je v teku tudi sprememba občinskega prostorskega načrta Občine Braslovče.

Visokotehnološki lesnopredelovalni center na Gomilskem, katerega vrednost je ocenjena na 40 milijonov evrov, vključuje največjo žago v Sloveniji s kapaciteto razreza 300.000 kubičnih metrov lesa letno. Zagon proizvodnje je predviden za začetek leta 2020.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Direktor Zpiza: Do 100 milijonov evrov manj v pokojninski blagajni

Generalni direktor Zpiza Marijan Papež ne podpira uvedbe socialne kapice, predvidene v predlogu zakona o debirokratizaciji.

aktualno

Branko Meh: Zavedati se moramo potencialnih stečajev podjetij

Predsednik OZS Branko Meh je gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pozval k takojšnjemu podaljšanju moratorija na kredite.

aktualno

Dober zrak za večjo produktivnost in zdravje

Preredko pomislimo na to, da dihamo zdravju škodljiv zrak. Kako doseči večjo agilnost, produktivnost in zdravje? Odgovarja Neža Močnik iz VELUX Slovenija.

aktualno

MAN zapira tovarno v Avstriji – ogroženih je 8000 delovnih mest

Sijaj in beda kapitalizma ... Ko skrbna nemška poslovna mati postane zlobna mačeha za avstrijske hčere.

Komentarji: