BS o tem, kaj s kunami po hrvaškem prevzemu evra

Januarja in februarja prihodnje leto bo bankovce hrvaških kun v evre mogoče brez provizije zamenjati tudi na blagajni Banke Slovenije, sporočajo z BS.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Hrvaška se bo 1. januarja 2023 kot 20. članica pridružila evrskemu območju in uvedla evro. V južni sosedi se bodo tako zdaj veljavne hrvaške kune umaknile iz obtoka po izteku 14-dnevnega dvojnega obtoka. V Sloveniji pa je kune, ki so oziroma bodo ostale v denarnicah, mogoče zamenjati v bankah in hranilnicah ter menjalnicah, ki imajo dovoljenje Banke Slovenije. Januarja in februarja prihodnje leto pa bo bankovce hrvaških kun mogoče brez provizije zamenjati v evre tudi na blagajni Banke Slovenije, sporočajo iz slovenske centralne banke.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.