Brniško letališče in brezemisijska povezava z mestom

Družba Aerodrom Ljubljana, d.o.o. in Avant car, d.o.o. uradno odpirata postajališče za souporabo električnih vozil Avant2Go na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in s tem spodbujata trajnostno mobilnost.
Fotografija: Avant2Go
Odpri galerijo
Avant2Go

Letališče je postalo trinajsta lokacija, kjer si je mogoče izposoditi enega izmed 33 električnih vozil, ki so v skupni uporabi. Vzpostavljenih je 21 lastnih polnilnih postaj in mobilna aplikacija za uporabnike.

Poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, d.o.o., Zmago Skobir, pravi, da s tem dopolnjujejo strategijo zmanjševanja ogljičnega odtisa; prokurist podjetja Avant car d.o.o., Matej Čer, pa je za javnost povedal, da so prvi odzivi zelo pozitivni. Na svečani otvoritvi je prisostoval tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Ljubljane Zoran Janković in župan občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj. 

Otvoritev postajališča pomeni tudi zaključek prve faze razvoja storitve souporabe 100 % električnih vozil Avant2Go, ki postavlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana med najnaprednejša letališča na tem področju v svetovnem merilu. 

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: