Brniško letališče in brezemisijska povezava z mestom

Družba Aerodrom Ljubljana, d.o.o. in Avant car, d.o.o. uradno odpirata postajališče za souporabo električnih vozil Avant2Go na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in s tem spodbujata trajnostno mobilnost.
Fotografija: Avant2Go
Odpri galerijo
Avant2Go

Letališče je postalo trinajsta lokacija, kjer si je mogoče izposoditi enega izmed 33 električnih vozil, ki so v skupni uporabi. Vzpostavljenih je 21 lastnih polnilnih postaj in mobilna aplikacija za uporabnike.

Poslovodni direktor Aerodroma Ljubljana, d.o.o., Zmago Skobir, pravi, da s tem dopolnjujejo strategijo zmanjševanja ogljičnega odtisa; prokurist podjetja Avant car d.o.o., Matej Čer, pa je za javnost povedal, da so prvi odzivi zelo pozitivni. Na svečani otvoritvi je prisostoval tudi minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Ljubljane Zoran Janković in župan občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj. 

Otvoritev postajališča pomeni tudi zaključek prve faze razvoja storitve souporabe 100 % električnih vozil Avant2Go, ki postavlja Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana med najnaprednejša letališča na tem področju v svetovnem merilu. 

Več iz rubrike

Komentarji: