British Airways povezal ljubljansko letališče s Heathrowom

Britanski letalski prevoznik British Airways vzpostavlja redno letalsko povezavo Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana z londonskim letališčem Heathrow. Prvo letalo je na ljubljanskem letališču pristalo v ponedeljek, 15.7., nekaj pred 21. uro, ko se je zgodilo tudi slavnostno rezanje traku ob odprtju nove povezave.
Fotografija: Ljubljana še tesneje povezana z Londonom. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Ljubljana še tesneje povezana z Londonom. Foto Jure Eržen

Britanski nacionalni prevoznik je na prelomu tisočletja že redno povezoval ljubljansko letališče z Londonom, in sicer tedaj z letališčem Gatwick, medtem ko je Adria Airways takrat letela na Heathrow.

V vrhuncu letošnje turistične sezone pa British Airways ponovno prihaja na ljubljansko letališče, ki ga tokrat povezuje s Heathrowom, najbolj prometnim evropskim letališčem, s katerim Slovenija trenutno nima letalske povezave. Leti so zaenkrat načrtovani le med poletjem, in sicer dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in petkih.

Sprva načrtovano 180-sedežno letalo Airbus 320 bo na liniji ob ponedeljskih nadomestilo večje, 220-sedežno letalo Airbus 321, saj se leti zelo dobro polnijo. Glede na to, se na letališču nadejajo, da bo British Airways morda redno letalsko povezavo, ki je pomembna tudi zaradi dobrih povezav za potovanja po svetu, razširil tudi na druge letne čase.

Na odprtju nove povezaves o bili poleg predstavnikov Fraporta Slovenija in British Airwaysa med drugim prisotni britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey, slovenski veleposlanik v Združenem kraljestvu Tadej Rupel in direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice Barbara Uranjek.

Med Ljubljano in Londonom sicer že redno letita tudi nizkocenovna letalska prevoznika Easyjet in Wizzair, ki pa opravljata prevoze na ostala londonska letališča. Easyjet v poletnem času štirikrat tedensko leti na Gatwick in desetkrat na Stensted, Wizzair pa štirikrat tedensko na letališče Luton.

Več iz rubrike

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

Komentarji: