British Airways povezal ljubljansko letališče s Heathrowom

STA
Ljubljana še tesneje povezana z Londonom. Foto Jure Eržen

Britanski letalski prevoznik British Airways vzpostavlja redno letalsko povezavo Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana z londonskim letališčem Heathrow. Prvo letalo je na ljubljanskem letališču pristalo v ponedeljek, 15.7., nekaj pred 21. uro, ko se je zgodilo tudi slavnostno rezanje traku ob odprtju nove povezave.

Britanski nacionalni prevoznik je na prelomu tisočletja že redno povezoval ljubljansko letališče z Londonom, in sicer tedaj z letališčem Gatwick, medtem ko je Adria Airways takrat letela na Heathrow.

V vrhuncu letošnje turistične sezone pa British Airways ponovno prihaja na ljubljansko letališče, ki ga tokrat povezuje s Heathrowom, najbolj prometnim evropskim letališčem, s katerim Slovenija trenutno nima letalske povezave. Leti so zaenkrat načrtovani le med poletjem, in sicer dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in petkih.

Sprva načrtovano 180-sedežno letalo Airbus 320 bo na liniji ob ponedeljskih nadomestilo večje, 220-sedežno letalo Airbus 321, saj se leti zelo dobro polnijo. Glede na to, se na letališču nadejajo, da bo British Airways morda redno letalsko povezavo, ki je pomembna tudi zaradi dobrih povezav za potovanja po svetu, razširil tudi na druge letne čase.

Na odprtju nove povezaves o bili poleg predstavnikov Fraporta Slovenija in British Airwaysa med drugim prisotni britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey, slovenski veleposlanik v Združenem kraljestvu Tadej Rupel in direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice Barbara Uranjek.

Med Ljubljano in Londonom sicer že redno letita tudi nizkocenovna letalska prevoznika Easyjet in Wizzair, ki pa opravljata prevoze na ostala londonska letališča. Easyjet v poletnem času štirikrat tedensko leti na Gatwick in desetkrat na Stensted, Wizzair pa štirikrat tedensko na letališče Luton.
Več iz rubrike