Brexit se bo zgodil na dan čarovnic

Nekdanji britanski zunanji minister in nekdanji londonski župan Boris Johnson je novi vodja britanskih konservativcev in novi britanski premier. Takoj po izvolitvi je pred člani stranke obljubil, da bo državi dal nove energije in 31. oktobra izvedel brexit.
Fotografija: Boris Johnson se je med kampanjo zavezal, da bo brexit uresničil do 31. oktobra, z dogovorom ali brez njega. Pixabay
Boris Johnson se je med kampanjo zavezal, da bo brexit uresničil do 31. oktobra, z dogovorom ali brez njega. Pixabay

Johnson je v boju z aktualnim zunanjim ministrom Jeremyjem Huntom prejel dve tretjini vseh oddanih glasov in s tem potrdil sloves nespornega favorita za zmago na volitvah, ki so se vrtele okoli enega samega vprašanja: Kdaj bo Združeno kraljestvo izstopilo iz EU?

Boris Johnson se je med kampanjo zavezal, da bo brexit uresničil do 31. oktobra, z dogovorom ali brez njega, kar je bilo dovolj zato, da mu je večina od 160.000 članov konservativne stranke namenila svoj glas. Njegov protikandidat Hunt stranki ni hotel dati enake obljube.
 

Več iz rubrike

aktualno

Stotisoče ljudi že načrtuje obisk Italije, tudi državljani ostajajo doma

Za zdaj mednarodni turizem ni le nemogoč, ljudje v Italiji ne morejo potovati niti med regijami. Od 3. junija bo vse drugače.

aktualno

Prihodnost filmske industrije je jasna

Kako bo filmska industrija izšla iz te krize v smislu novih poslovnih modelov, estetskih praks in tehnične infrastrukture?

aktualno

Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.

aktualno

Na Dunaju ulice spreminjajo v poletne zelene oaze

Zaradi vedno hujše vročine v mestu bodo letos poleti na Dunaju 22 cest in ulic spremenili v tako imenovane hladne ulice (Coole Straßen). Zaprli jih bodo za promet ter na vozišča in parkirišča namesti…

Komentarji: