Brexit se bo zgodil na dan čarovnic

Nekdanji britanski zunanji minister in nekdanji londonski župan Boris Johnson je novi vodja britanskih konservativcev in novi britanski premier. Takoj po izvolitvi je pred člani stranke obljubil, da bo državi dal nove energije in 31. oktobra izvedel brexit.
Fotografija: Boris Johnson se je med kampanjo zavezal, da bo brexit uresničil do 31. oktobra, z dogovorom ali brez njega. Pixabay
Odpri galerijo
Boris Johnson se je med kampanjo zavezal, da bo brexit uresničil do 31. oktobra, z dogovorom ali brez njega. Pixabay

Johnson je v boju z aktualnim zunanjim ministrom Jeremyjem Huntom prejel dve tretjini vseh oddanih glasov in s tem potrdil sloves nespornega favorita za zmago na volitvah, ki so se vrtele okoli enega samega vprašanja: Kdaj bo Združeno kraljestvo izstopilo iz EU?

Boris Johnson se je med kampanjo zavezal, da bo brexit uresničil do 31. oktobra, z dogovorom ali brez njega, kar je bilo dovolj zato, da mu je večina od 160.000 članov konservativne stranke namenila svoj glas. Njegov protikandidat Hunt stranki ni hotel dati enake obljube.
 

Več iz rubrike

Rimac Technology bo razvil in proizvedel baterijske sisteme za Skupino BMW

To sodelovanje predstavlja ključni trenutek v rasti podjetja Rimac Technology.

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.