Brazilija z najhujšo recesijo doslej

Brazilska recesija se še naprej poglablja in je sedaj najhujša v zgodovini države. Brazilski bruto domači proizvod (BDP) se krči že osem četrtletij zapored, kažejo danes objavljeni podatki.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Lansko leto se je BDP največjega gospodarstva Latinske Amerike skrčil za 3,6 odstotka, potem ko je bil leto pred tem padec 3,8-odstoten.

Samo v lanskem zadnjem trimesečju je brazilski BDP upadel za 0,9 odstotka, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Državo so prizadele predvsem nižje cene nafte, soje in kovin, prav tako pa gospodarstvu škodijo politična nestabilnost in korupcijski škandali. Stopnja brezposelnosti v Braziliji je 12,6-odstotna, brez dela je okrog 13 milijonov ljudi.

Več iz rubrike

aktualno

»Sezona pekla« za smučarje v EU. Tudi v Sloveniji?

Sneži. Pobeljeni vrhovi nam v pobeljenih dolinah in kotlinah še bolj dražijo domišljijo. Smučanje je nacionalni šport. Vabi k zimskemu užitku. Ampak, v teh dneh se postavlja vprašanje, koliko zimskih…

aktualno

Branko Meh: Obrtniki in podjetniki imajo dovolj; ukrepi vlade ne delujejo

V OZS so razočarani, ker vlada ni prisluhnila argumentom delodajalskih organizacij in gospodarskega ministrstva ter odprla dejavnosti.

aktualno

Moje, vaše, čigavo?

Upravljanje osebnih podatkov v času digitalnih identitet

aktualno

Sodišče razveljavilo sklepe vlade; sledijo kazenske ovadbe in odškodninske tožb…

Vladi je Ustavno sodišče odredilo tri dni časa za ukrepanje, sicer se bodo šole vrnile k pouku po starem. A to ni vse, meni pravnik Andraž Teršek, ki pravi, da se v ozadju skriva mnogo več.

Komentarji: