Bosch in IBM skupaj na področju industrijskega IoT

Do leta 2020 naj bi po svetu uporabljali že več kot 20 milijard povezanih stvari (ioT) in temu trendu sledita tudi podjetji Bosch in IBM, ki sta danes napovedala sodelovanje na tem področju.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Po podatkih naj bi bilo do leta 2020 v uporabi že preko 20 milijard povezanih stvari, zaradi česar stranke pričakujejo, da bodo njihove naprave vedno imele najnovejše funkcije in izboljšave. Bosch je sedaj omogočil uporabo svojih storitev "Bosch IoT Rollouts" za napredno upravljanje naprav in posodobitve programske opreme v oblaku na Bluemix, obenem pa je storitev integrirana z rešitvijo IBM Watson IoT Platform.

Avtomobilski proizvajalci lahko sedaj na primer načrtujejo in organizirajo programske posodobitve za milijone vozil na varen in učinkovit način, tako da lastniku vozila ni treba v avtomehanično delavnico. Proizvajalec bele tehnike lahko več tisoč različnim pralnim in sušilnim strojem na daljavo pošlje posodobitve, s čimer imajo potrošniki dostop do najnovejših posodobitev, storitev in ponudb (vključno z naročanjem detergenta, ko ga zmanjka).

IBM in Bosch imata skupno vizijo, v skladu s katero bo IoT uspel na podlagi odprtih standardov in odprte kode; zaradi tega bosta obe družbi še naprej aktivno sodelovali z Eclipse Foundation in Industrial Internet Consortium za nadaljnjo sprejemanje standardov na ključnih področjih.

Več iz rubrike

Komentarji: