Bosch in IBM skupaj na področju industrijskega IoT

Do leta 2020 naj bi po svetu uporabljali že več kot 20 milijard povezanih stvari (ioT) in temu trendu sledita tudi podjetji Bosch in IBM, ki sta danes napovedala sodelovanje na tem področju.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Po podatkih naj bi bilo do leta 2020 v uporabi že preko 20 milijard povezanih stvari, zaradi česar stranke pričakujejo, da bodo njihove naprave vedno imele najnovejše funkcije in izboljšave. Bosch je sedaj omogočil uporabo svojih storitev "Bosch IoT Rollouts" za napredno upravljanje naprav in posodobitve programske opreme v oblaku na Bluemix, obenem pa je storitev integrirana z rešitvijo IBM Watson IoT Platform.

Avtomobilski proizvajalci lahko sedaj na primer načrtujejo in organizirajo programske posodobitve za milijone vozil na varen in učinkovit način, tako da lastniku vozila ni treba v avtomehanično delavnico. Proizvajalec bele tehnike lahko več tisoč različnim pralnim in sušilnim strojem na daljavo pošlje posodobitve, s čimer imajo potrošniki dostop do najnovejših posodobitev, storitev in ponudb (vključno z naročanjem detergenta, ko ga zmanjka).

IBM in Bosch imata skupno vizijo, v skladu s katero bo IoT uspel na podlagi odprtih standardov in odprte kode; zaradi tega bosta obe družbi še naprej aktivno sodelovali z Eclipse Foundation in Industrial Internet Consortium za nadaljnjo sprejemanje standardov na ključnih področjih.

Več iz rubrike

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

aktualno

Radovan Bolko: Kriza bo veliko hujša kot leta 2009

Radovan Bolko, predsednik uprave koncerna Kolektor, enega največjih predstavnikov avtomobilske industrije pri nas, ki zaposluje več kot 5000 ljudi, opozarja, da so pred nami težji časi, kot so bili o…

Komentarji: