Borzne družbe so boljše od pričakovanj

Tudi zaradi boljših poslovnih rezultatov je SBITOP v zadnjem mesecu pridobil pet odstotkov.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Za nami je sezona poročanj devetmesečnih poslovnih izidov podjetij, ki so vključena v indeks SBITOP, in je bila boljša od pričakovanj. Dividendna donosnost je na slovenskem trgu tradicionalno visoka, kjer imajo podjetja zelo stabilno dolgoročno dividendno politiko. Pričakujemo, da je predvidena dividendna donosnost pri marsikaterem podjetju trenutno celo višja od ravni iz leta 2021. Zaradi izboljšanih pričakovanj vlagateljev in boljših poslovnih rezultatov od pričakovanih je SBITOP v zadnjem mesecu pridobil dobrih pet odstotkov.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.