Borze končale v rdečem

Indeksi na newyorškem Wall Streetu so današnje trgovanje končali v rdečem. Padec indeksov je po mnenju borznih analitikov predvsem posledica nižjih cen delnic bančnega sektorja in nekaterih drugih podjetij.
Fotografija: Unsplash
Odpri galerijo
Unsplash

Indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 19.833,68 točke, kar je 111,36 točke oz. 0,56 odstotka manj kot v torek. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 je današnje trgovanje sklenil pri vrednosti 2249,92 točke. V današnjem trgovanju je izgubil 18,96 točke oziroma 0,84 odstotka. Tehnološki indeks Nasdaq je izgubil 48,89 točke oziroma 0,89 odstotka in trgovanje sklenil pri 5438,56 točke.

Cena zlata se je zvišala. Slednje se je v današnjem trgovanju na borzi v New Yorku podražilo za 3,90 dolarja oziroma 0,34 odstotka na 1142,70 dolarja za 31,1-gramsko unčo.

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: