Bogdan Pušnik je davčni rekorder

Finančna uprava je lani opravila 76 ciljno usmerjenih nadzorov prijave premoženja in v njih ugotovila 25,9 milijonov evrov dodatne davčne obveznosti.
Fotografija: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Jože Suhadolnik

Rekorder po višini, ki krepko presega 4,5 milijona evrov, je Bogdan Pušnik, včasih eden najbolj znanih slovenskih borznikov. Gre za nekdanjega šefa in solastnika borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, ki se je pozneje s Publikumom in Potezo združila v Alto.

»Tega absurda do konca postopka ne bom komentiral, lahko pa povem, da bom gotovo izrabil vsa pravna sredstva, tudi v tujini, da bom ta denar na koncu dobil nazaj,« pravi Pušnik.

Ali premoženje za plačilo sploh ima? Finančna uprava mu je sicer blokirala velik del premoženja, a kot je mogoče razumeti, ga ni dovolj, da bi se iz njega država lahko v celoti poplačala. Na vprašanje, ali torej napoveduje osebni stečaj, sogovornik ni želel odgovoriti. Prav tako ne, s čim se poslovno ukvarja zdaj. Kot ga je mogoče razumeti, je davkarija pregledovala posle med letoma 2008 do 2012.

Kje vse je bil dejaven

Bogdan Pušnik je včasih veljal za prekaljenega borznega mačka, nato pa se je zapletel v več neprijetnih zgodb. Bil je, na primer, del ekipe družbe Luxuris Commodities Mauritius, ki je vlagateljem v njihove finančne produkte obljubljala visoke donose. Končali so v stečaju, vlagatelji pa brez denarja, opozorila Agencije za trg vrednostnih papirjev pred tem, da bi bilo treba previden, niso bila dovolj, da bi to preprečili.

Več na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

aktualno

Poslujte sodobno z uporabo naprednega paketa

Digitalne storitve vsak dan znova dokazujejo, da so dobrodošla rešitev za naš natrpani vsakdan. Z njihovo pomočjo se lahko opravkov lotimo kar od doma ali med potjo; vse, kar potrebujemo, so le račun…

aktualno

Iztok Seljak, Hidria: Kriza nikakor ni mimo

V skupini Hidria so junija in julija naročila po koronskem šoku začela rasti, a v podjetju ostajajo previdni, je v intervjuju za STA povedal direktor Hidrie Holdinga Iztok Seljak.

Komentarji: