Bo družba Sava prevzela Hotele Bernardin?

Družba Sava je danes skladno s pričakovanji objavila prevzemno namero za odkup delnic turističnega podjetja Hoteli Bernardin. Sava je po pridobitvi delnic Hotelov Bernardin iz stečaja NFD Holdinga 38-odstotna lastnica portoroške družbe, pri prevzemu pa deluje usklajeno s preostalimi večinsko državnimi lastniki, DUTB, Zavarovalnico Triglav in Kadom.
Fotografija: Leon Vidic
Odpri galerijo
Leon Vidic

Prvi mož Save Gregor Rovanšek je povedal, da omenjene družbe v prevzemu nastopajo skupaj, prevzemnik pa je Sava. Prevzem se bo torej nanašal na približno 24-odstotni delež v Hotelih Bernardin, ki še ni v lasti Save in z njo usklajenih družb v tem prevzemu.

Za namen prevzema Hotelov Bernardin so lastniki Save - Slovenski državni holding, Kad in sklad York - nedavno potrdili tudi dokapitalizirana v višini 4,7 milijona evrov.

Prevzemno ponudbo bo Sava zdaj objavila najpozneje v 30 dneh.

Več iz rubrike

aktualno

V Veliki Britaniji kmalu poskusna uvedba štiridnevnega delovnika

V okviru pilotnega projekta bo 30 britanskih podjetij uvedlo preizkusni štiridnevni delovni teden. Delavci bodo pri tem obdržali polno plačo.

aktualno

Pokojnine se bodo dodatno uskladile

V veljavo je stopila pokojninska novela, po kateri se bodo pokojnine dodatno uskladile. Kaj to pomeni za upokojence?

aktualno

Spremembe pri igrah na srečo pripravljene na potrditev

Pripravljen je predlog novele zakona o igrah na srečo, ki med drugim prinaša delno liberalizacijo tega področja ter spremembe pri dodeljevanju koncesij.

aktualno

World Economic Forum: EU o mikročipih, Rusiji in zaupanju

Na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) sta o namerah Evropske unije in Nemčije spregovorila predsednica Evropske komisije in novi nemški kancler.

Komentarji: