Bodo Gatesovi otroci dobil večji kos dediščine?

Četrti najbogatejši Zemljan je vsakemu od svojih treh otrok v dediščini določil »le« 10 milijonov dolarjev. To bi se lahko zdaj spremenilo.
Fotografija: Bill in Melinda Gates naj bi si premoženje razdelila pošteno. Foto: Getty images
Odpri galerijo
Bill in Melinda Gates naj bi si premoženje razdelila pošteno. Foto: Getty images

V začetku maja sta na socialnem omrežju Melinda in Bill Gates oznanila, da se ločujeta. Vse od takrat se pojavljajo ugibanja, kako si bosta razdelila 130 milijard vredno premoženje.
 

Vsak od treh otrok le peščico premoženja


Gates je javnost dodatno šokiral, ko je ponosno izjavil, da je vsakemu od treh otrok v dediščini zapustil »samo« 10 milijonov dolarjev. Če si otrok staršev, ki spadajo med najbogatejše ljudi na svetu, pač pričakuješ malo večjo doto. A ne Billovi otroci. Resda so Jennifer (25), Rory (21) in Phoebe (18) otroci iz zelo bogate družine, vendar so bili vzgojeni drugače.
image_alt
Kako je Bill Gates prišel do največjega kosa pogače kanadskih železnic

Vsak dan so pomagali pri gospodinjskih opravilih


Skromnost je vrlina, ki jo Bill in Melinda zelo spoštujeta, zato sta v tem duhu vzgajala tudi svoje otroke, pravita. Že kot majhni so pomagali pri gospodinjskih opravilih, vsakodnevno večerno pomivanje posode pa je postala že skoraj družinska tradicija. Preprostost se je razširila tudi na otroke, ki so »skromno« 10 milijonsko dediščino lepo sprejeli.
Bill in Melinda sta otroke vzgajala v skromnem duhu. Foto: Facebook/Bill Gates
Bill in Melinda sta otroke vzgajala v skromnem duhu. Foto: Facebook/Bill Gates

Vzgoja po metodi iz sedemdesetih let


Bill in Melinda sta svoje otroke vzgajala po modelu iz sedemdesetih let. Metoda »ljubezen in logika« zmanjšuje čustvene reakcije, hkrati pa spodbuja otroke, naj težave rešujejo sami. V intervjuju za revijo Rolling Stone je Gates povedal, da cela družina aktivno sodeluje tudi v katoliški cerkvi. Otroci so vzgojeni na religiozen način, saj sta starša želela, da pridobijo določene vrednote.
image_alt
Lani se je vsakih 17 ur 'rodil' nov milijarder

Brez telefonov in brez televizije


Prav tako morajo otroci spoštovati pravila, ki jih postavljata starša. Ko skupaj obedujejo, ne smejo uporabljati mobilnih telefonov, omejen imajo tudi čas pred televizijo. Bill ne želi, da bi bili razvajeni in da bi jim bilo njegovo premoženje samoumevno, zato pri vzgoji uporablja strožje prijeme. Oba z Melindo stremita k temu, da otroci sami dosežejo, kar želijo.
Bill Gates z najmlajšo hčerko, ki bo podedovala "samo" 10 milijonov. FOTO: @thisisbillgates / instagram
Bill Gates z najmlajšo hčerko, ki bo podedovala "samo" 10 milijonov. FOTO: @thisisbillgates / instagram

Melinda si za otroke želi večjo dediščino


Skoraj 130 milijard dolarjev vredno premoženje, ki vključuje nepremičnine, delnice javnih podjetij in redke dragocene predmete, naj bi si bivša zakonca, razdelila pošteno. V javnosti se pojavljajo ugibanja, ali želi mogoče Melinda ločitev izkoristiti, da bi svojim otrokom povečala dediščino. »Ko je Bill Gates svetu oznanil, da bo otrokom zapustil vsakemu po 10 milijonov, ostalo pa podaril v dobrodelne namene, se mogoče Melinda s tem ni strinjala«, ugiba znana odvetnica za ločitve, Harriet Newman Cohen.

Več iz rubrike