Predstavitvena informacija

Bi delali v pametni pisarni?

Učinkovito poslovanje je danes tesno povezano s tehnološkimi rešitvami, ki omogočajo enostavno komuniciranje, dostopnost do dokumentov od koderkoli. Najnovejše rešitve podpirajo tudi oblikovanje pametne pisarne.
Fotografija: Foto: iStock
Odpri galerijo
Foto: iStock

Ponudniki komunikacijskih in tehnoloških rešitev so nedavno predstavili različne rešitve za vzpostavitev pametnega doma. Ta s pomočjo različnih senzorjev, pametnih vtičnic, žarnic in kamer omogoči nadzor nad dogajanjem v našem domu tudi takrat, ko nas ni doma. Ne le nadzor, z mobilno aplikacijo lahko upravljamo gospodinjske naprave, osvetlitev, če naštejemo le nekatere možnosti. Podobno, kot lahko vzpostavimo pametni dom, nam tehnologija omogoči, da ustvarimo pametno pisarno.

Pametna pisarna s paketom NEO Poslovni
Svojo platformo NEO za pametno življenje, ki poenostavi vsakodnevno poslovanje in nam omogoči stik z delovnim mestom tudi takrat, kadar smo kje drugje, je razvil tudi Telekom Slovenije. Njihova platforma NEO omogoča, da vso poslovno komunikacijo z varnimi, učinkovitimi in varčnimi rešitvami za pametno življenje združite na enem mestu. Dobrodošli v pametni pisarni prihodnosti.
 
Nadzor poslovnih prostorov na daljavo
Podjetniki, predvsem tisti na začetku svoje poslovne poti, so po navadi več na terenu kot v pisarni. Nič nenavadnega ni, da so njihovi poslovni prostori večino časa prepuščeni samim sebi. V duhu reka, da nesreča ne počiva, se pri objektih, ki niso pod nadzorom, lahko hitro kaj pripeti. Morda lastnik v naglici pozabi zapreti pipo, kar lahko hitro vodi v manjšo poplavo, če tega ne opazimo pravočasno. Tudi občutek, ali smo ugasnili grelnik vode po tem, ko smo v naglici popili jutranji čaj in se odpravili na prvi sestanek, je skrajno neprijeten. Prižgani grelnik vode je lahko, če imamo smolo, tudi vzrok požara.
Vse naštete neprijetnosti so s pomočjo rešitve za pametno pisarno postale stvar preteklosti. Z njihovo pomočjo imamo dogajanje v poslovnih prostorih stalno pod nadzorom. Pametno pisarno Telekoma Slovenije lahko opremimo z različnimi pametnimi senzori, ki omogočajo nadzor nad prostori. Senzor za gibanje nam sporoči, ali se po naši pisarni kdo giblje. Da bi izvedeli, kdo se giblje, se lahko prek mobilne aplikacije priključimo na zunanje in notranje kamere in tako preverimo, kdo se mota po pisarni. Senzor za izliv vode nas obvesti o morebitnem izlivu vode, opozorilo senzorja za dim pa je znak, da bi veljalo poklicati gasilce. S pomočjo pametnih vtičnic in sijalk pa lahko na daljavo upravljamo s priključenimi električni aparati in razsvetljavo.
 
Dostop do podatkov tudi brez internetne povezave
Rešitev Telekoma Slovenije za pametno pisarno pa ne omogoča le stalnega nadzora nad poslovnimi prostori, ampak tudi olajša naše vsakodnevno poslovanje z različnimi informacijskimi in komunikacijskimi rešitvami. Se vam je kdaj sredi sestanka zgodilo, da ste nujno potrebovali datoteko, ki je ostala na vašem računalniku v pisarni? Storitve v oblaku vam s programskim paketom Office 365 omogočajo varen in takojšen dostop do vseh z različnih naprav – tudi brez internetne povezave.
 
Učinek glasovnih ukazov
V platformi za pametno življenje NEO najdete vsebine z glasovnimi ukazi v slovenskem in angleškem jeziku. Dostopate lahko tudi do videotek ter si ogledate zamujene vsebine, stare največ sedem dni.
 
Vsak začetek ni nujno težak
Si želite večje prepoznavnosti, pa ne veste, kako se je lotiti? Pri Telekomu Slovenije vam spletno stran postavijo na ključ ter poskrbijo za registracijo vaše spletne domene. Za prenos podatkov na FURS pa vam, če niste prepričani, ali so vsi obrazci v skladu z zakonodajo, zagotovijo tudi spletno blagajno za hitro in enostavno izdajanje računov.



*Naročniško razmerje s paketom NEO Poslovni lahko sklenejo novi ali obstoječi naročniki fiksnih storitev, ki so zasebni ali poslovni uporabniki. Akcijska mesečna naročnina (32,79 EUR) za 4 mesece velja za nove naročnike ob vezavi za 24 mesecev, za obstoječe naročnike pa ob vezavi za 24 mesecev, če so hkrati naročniki elektrike pri Telekomu Slovenije. Po pretečenih 4 mesecih se začne zaračunavati redna cena izbranega paketa po takrat veljavnem ceniku. Akcijska ponudba velja od 19. 3. do 30. 6. 2019 in se za nove naročnike izključuje z akcijsko ponudbo izdelkov. Več v prodajni ponudbi fiksnih storitev na www.telekom.si. Mesečna naročnina 40,99 EUR je seštevek mesečne naročnine izbranega mobilnega paketa Naj B (8,20 EUR) in izbranega paketa NEO Poslovni (32,79 EUR), ki veljata 4 mesece za nove naročnike ob vezavi za 24 mesecev. Cene so v EUR brez DDV in zaokrožene na dve decimalki. Za več informacij o ponudbi obiščite www.telekom.si/poslovni, Telekomov center, pooblaščeno prodajno mesto ali pokličite 080 70 70. Telekom Slovenije, d. d., Ljubljana

Več iz te teme:

Več iz rubrike