Banke bodo ponudile stanovanjske kredite z jamstvom države

Kredite po jamstveni shemi za mlade bodo od novembra naprej ponujale BKS, Delavska hranilnica, NKBM in SKB banka, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Stranke bank, ki zaradi makrobonitetnega ukrepa BS za kreditiranje potrošnikov niso dovolj kreditno sposobne, a izpolnjujejo pogoje zakona o stanovanjski jamstveni shemi za mlade (ZSJSM), bodo lahko zaprosile za stanovanjski kredit v skladu z omenjenim zakonom, so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.