Avtotehna Vis prodana Nemcem za 4,35 milijona evrov

Avtotehna je po odprodaji večine premoženja pred dnevi prodala še enega največjih slovenskih trgovcev z avtomobili, Avtotehno Vis. Kupec je nemški trgovec z vozili skupina Avag, za nakup Avtotehne Vis pa je odštel 4,35 milijona evrov, danes piše Dnevnik.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Avtotehno Vis je po pisanju časnika prevzela dunajska družba AV International, ki je po pojasnilih glavnega izvršnega direktorja Avtotehne Milana Perovića del skupine Avag. Perović sicer ni želel razkriti, koliko je Avag stal nakup, ker je to poslovna skrivnost. Po Dnevnikovih informacijah pa je prodajna cena znašala 4,35 milijona evrov.

Avtotehna Vis je lani ustvarila skoraj 52 milijonov evrov prihodkov, pri čemer je bruto marža znašala več kot 20 odstotkov. Denarni tok iz poslovanja (EBITDA), ki kaže, koliko sredstev družbi ostane za naložbe, dividende in plačilo dolgov ter obresti, je znašal 1,87 milijona evrov, čistega dobička pa je bilo 641.000 evrov.

Avtotehna je imela konec 2015 za 3,2 milijona evrov kratkoročnih in dolgoročnih obveznosti ter za 5,6 milijona evrov poslovnih obveznosti. Medtem ko je vrednost zalog znašala 6,3 milijona evrov, je imela družba knjiženih tri milijone evrov terjatev, za 3,2 milijona evrov pa še zemljišč, zgradb in opreme.

Avtotehna Vis zaposluje okoli 150 delavcev, na slovenskem trgu je največji prodajalec avtomobilov znamke Opel, zadnjih nekaj let pa prodaja tudi vozila znamke Peugeot in Citroen. Prodaja nova in rabljena vozila, v svoji ponudbi pa ima vse potrebno, od nakupa do vzdrževanja vozil.

Več iz rubrike