Audi q8 bo nastajal izključno v Bratislavi

Novi Audi q8 bodo proizvajali izključno v Volkswagnovi tovarni v slovaški prestolnici Bratislavi, proizvodnja pa bo stekla prihodnje leto, so sporočili iz Volkswagna.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Predsednik uprave slovaške podružnice Volkswagna Ralf Sacht je po poročanju slovaške tiskovne agencije Tasr izrazil veliko čast in zadovoljstvo ob takšni odločitvi vodstva družbe. Kot je poudaril, bratislavska tovarna velja za Volkswagnov razstavni prostor, kjer izkušeni delavci izdelujejo kakovostna vozila za kupce z vsega sveta.

Pri proizvodnji novega jeklenega konjička višjega cenovnega razreda bodo uporabljali tehnologijo in izkušnje iz proizvodnje njegovega že dobro uveljavljenega brata q7. S te proizvodne linije slovaške tovarne prihajajo tudi Volkswagnovi touaregi.

Nekatere od tehnologij, ki jih uporabljajo v tovarni, so povsem nove in jih Volkswagen doslej še ni uporabljal. Da gre za zelo napreden proizvodni obrat, po navedbah Tasr dokazuje tudi 90-odstotna avtomatizacija proizvodnih postopkov.

Audi je konceptni q8 prvič razkril januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu, nekoliko spremenjen videz za serijsko proizvodnjo, pod katerega se je podpisal glavni Audijev oblikovalec Marc Lichte, pa so ljubitelji avtomobilizma lahko spoznali na ženevskem avtosalonu.

Več iz rubrike

aktualno

Nissan: Do leta 2030 23 novih elektrificiranih modelov

Vizija podpira načrt podjetja, da bodo do sredine stoletja ogljično nevtralni vsi njihovi izdelki v celotnem življenjskem krogu.

aktualno

Izvršni direktor Twitterja odstopil, delnice navzgor

Na mesto izvršnega direktorja omrežja Twitter, ki ga je leta 2006 soustanovil Jack Dorsey, je imenovan sedanji tehnični direktor Parag Agrawal.

aktualno

Turistični sektor zaradi pandemije letos ob 1789 milijard evrov

Svetovna turistična organizacija pojasnjuje, da je okrevanje sektorja še vedno krhko in počasno.

aktualno

Indijsko podjetje v zgolj šestih mesecih do milijarde dolarjev

Indijsko zagonsko podjetje, ki je najhitreje doseglo milijardo dolarjev in s tem dobilo status samoroga, je po besedah ustanovitelja že dobičkonosno.

Komentarji: