Arabci kupili ruski delež v Fortenovi, ostra reakcija hrvaške družbe

Sberbank je 43,4-odstotni delež v lastništvu hrvaške skupine, ki je med drugim lastnica Mercatorja, prodala vlagatelju iz Združenih arabskih emiratov.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Sberbank je  43,4-odstotni delež v lastništvu hrvaške skupine Fortenova, ki je med drugim lastnica Mercatorja, prodala vlagatelju iz Združenih arabskih emiratov Saifu bin Marhanu Alketbiju, so sporočili iz največje ruske banke. V Fortenovi opozarjajo, da jim ni poznano, da bi bila za prodajo izdana dovoljenja glede sankcij, zato bi lahko šlo za kaznivo dejanje.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.