Apple prejel dovoljenje za testiranje samovozečih vozil v Kalifornij

Ameriški tehnološki velikan Apple je prejel dovoljenje za testiranje samovozečih vozil v ameriški zvezni državi Kalifornija. To je pokazal osvežen seznam podjetij z dovoljenjem, ki so ga v petek objavili državni organi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Načrti proizvajalca priljubljenih pametnih telefonov Iphone in računalnikov Mac v zvezi z avtonomnimi vozili so javnosti le malo poznani. Lani je Apple ameriški vladi sicer poslal pismo s prošnjo, naj olajša razvoj samovozečih avtomobilov, v njem pa razkril, da tudi sam močno vlaga v to tehnologijo.

Tehnološki gigant iz Kalifornije naj bi se sicer osredotočal na programsko opremo, medtem ko bi vozila izdelovali njegovi partnerji. Vsekakor pa mora tudi programsko opremo testirati v praksi.

Samovozeča vozila veljajo za prihodnost avtomobilskega sektorja, prvi modeli pa naj bi bili v proizvodnjo poslani okoli leta 2020.

V razvoj avtonomnih vozil med drugim vlagajo avtomobilski proizvajalci General Motors, Ford, Nissan, Mercedes-Benz in Toyota, ter druga tehnološka podjetja, kot sta Uber ter Alphabet.

Več iz rubrike